Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Par Berlīnes slaktiņu aizdomās turētā tunisieša ģimene lūdz viņu padoties

Anisa Amri ģimene lūgusi viņu padoties varas iestādēm. Tunisietis, kurš ir galvenais aizdomās turētais par asinspirts sarīkošanu Berlīnē, ar kravas automašīnu iebraucot cilvēku pārpildītā Ziemassvētku tirdziņā un noslepkavojot 12, bet ievainojot vēl 49 cilvēkus, bēguļo jau kopš pirmdienas.

Viņa brālis Abdelkaders uzskata, ka Aniss ir nevainīgs, taču gadījumā, ja tiks pierādīts pretējais, tas "būšot apkaunojums visai ģimenei".

"Ja viņš ir izdarījis to, par ko tiek turēts aizdomās, būs sankcijas. Bet esmu drošs, ka viņš ir nevainīgs. Es zinu, kāpēc viņš pameta mājas - ekonomisku apsvērumu dēļ, lai strādātu, lai palīdzētu ģimenei. Viņš nedevās uz Eiropu teroristisku motīvu vadīts. Viņš krāja naudu, lai atgrieztos, nopirktu automašīnu un sāktu nodarboties ar uzņēmējdarbību, tāds bija viņa sapnis," raidorganizācijai BBC pauda aizdomās turētā brālis un aicināja: "Ja mans brālis mani dzird, es vēlos pateikt - padodies. Mūsu ģimenes dēļ, mēs būsim atviegloti."

Gan Abdelkaders, gan vēl viens aizdomās turētā Anisa brālis Valids tomēr atzina, ka Aniss Eiropā iepriekš ir iekūlies nepatikšanās, par ko sēdējis cietumā Itālijā, un cietumā pavadītais laiks "izmainījis viņa mentalitāti".

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs atzinis, ka Aniss Amri ar "augstu ticamības pakāpi" ir slaktiņa vaininieks.

Jau vēstīts, ka pirmdien notikušo uzbrukumu, kurā dzīvību zaudēja 12 cilvēki, bet teju 50 tika ievainoti, policija izmeklē kā terora aktu. Sākotnēji policija paziņoja, ka iespējamais vaininieks aizturēts, taču vēlāk izrādījās, ka likumsargi kļūdījušies, un vīrietis atbrīvots. Meklējot aizdomās turēto, Vācijas policija ceturtdien veikusi arī kratīšanu patvēruma meklētāju mītnē valsts rietumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits