Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pāvests ar astronautiem apspriež trauslo Zemi un cilvēka vietu visumā

Romas Katoļu baznīcas augstākais virspriesteris pāvests Francisks ceturtdien pēcpusdienā sazvanījās ar Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) astronautiem. Sarunas laikā zinātnieki un pāvests apsprieda planētas trauslumu un cilvēka vietu visumā, vēsta portāls Space.com.

Pāvesta un astronautu sarunu tiešraidē varēja vērot arī interneta lietotāji. Tiešraides pārraidīja gan NASA Youtube kanāls, gan Vatikāna oficiālais Youtube kanāls. 

"Jūs (astronauti - red.) apsverat visuma neaptveramos plašumus, un tas mums liek domāt - no kurienes mēs nākam un kur mēs ejam. Ņemot vērā jūsu pieredzi kosmosā, kādas ir jūsu domas par cilvēka vietu visumā?" SKS zinātniekiem vaicāja pāvests 

Itāļu astronauts, atbildot uz jautājumu, neslēpa, ka, lai gan zinātnieki meklē šīs atbildes, jo vairāk viņi uzzina, jo labāk viņi saprot, cik cilvēce maz zina. 

Tālāk Francisks pavaicāja, atsaucoties uz Dantes Dieviško komēdiju, ko viņi domā par ideju, ka visumā visu "kustina mīlestība"? Krievu astronauts Aleksandrs Misurkins, kurš nesen bija noklausījies audio versiju Antuāna de Sent-Ekziperī grāmatai Mazais princis, atbildēja, ka šī grāmata vislabāk paskaidro, kas ir mīlestība. 

Saruna turpinājās vēl vairākas minūtes, kuru laikā pāvests apvaicājās zinātniekiem, kas viņiem lika izvēlēties tieši šādu profesiju. 

Savukārt amerikāņu astronauts Rendijs Bresniks, kā skaidro portāls Space.com, pieminēja psiholoģisko efektu, kas konstatēts astronautiem - mazās pasaules efektu, pārskata efektu, kas liek planētu uzlūkot citādāk, novērtēt tās skaistumu, bet arī uztvert Zemes trauslumu.  

Zvans notika 16.00 pēc Latvijas laika. Zemāk skatāms sarunas ieraksts:

Šobrīd SKS atrodas seši astronauti - trīs amerikāņi, divi krievi un viens itālis. Francisks gan nav pirmais pāvests, kas "sazināsies ar zvaigznēm", viņa priekšgājējs pāvests Benedikts ar kosmosa staciju sazvanījās 2011. gadā.

 

Top komentāri

DPilskij
D
Tas viss ir fufls, virs Zemes ir kupols. Un Zem ir plakan, pats redzēju Otwichaju.
reptilis
r
...tomēr uz ugunskura nededzinās....:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits