Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Plakāts ar kailu modeli Mikimausa maskā uz svastikas fona Polijā izraisa skandālu

Polijā skandālu izraisījusi jauna Poznaņas pilsētas mākslas galerija, pie ēkas pilsētas centrā divu stāvu augstumā izvietojot milzīgu plakātu, kurā uz svastikas fona redzama kaila modele Mikimausa maskā.

Galerija itāļu mākslinieka Maksa Papeski darbu NaziSexyMouse plakātā izmantojusi, lai reklamētu izstādi, tomēr pilsētas domnieks Norberts Napjerajs solījis vērsties pie likumsargiem, sakot, ka ar plakāta izvietošanu pārkāpts likums, kas aizliedz nacistu simbolu izrādīšanu.

"Poļiem svastika simbolizē ciešanas un vairāk nekā sešu miljonu poļu nāvi," sacīja domnieks. "Šī simbola eksponēšana pilsētas centrā ir īpaši apkaunojoša un pretīga."

Tomēr prokuratūras preses pārstāve Malgožata Mikosa-Fita piektdien apliecināja, ka par plakāta publisku izstādīšanu pret galeriju nekādas represijas netiks īstenotas, "jo likums nav pārkāpts".

Galerijas kuratore Marija Čarnecka skaidroja: "Mēs to neaizvāksim, jo tas ir mākslas darbs. Ja būtu tikai svastika, tad tā būtu nacistu simbolu propaganda. Ar likumu ir atļauta šādu simbolu izmantošana zinātniskā un mākslinieciskā kontekstā."

Plakāts reklamē septembrī paredzēto galerijas atklāšanu, kuras pirmā izstādei dots nosaukums "Nenormālie plikņi". Izstādes darbos vairāku pasaules valstu mākslinieku darbi būs apskatāmi neparastā kontekstā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits