Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Plūdos Čehijā iet bojā desmit cilvēki; Austrijā trīs dienās nolīst tikpat, cik divos mēnešos

Spēcīgo lietavu izraisītie plūdi, kas trešdien vakarā pārņēma vairākus apvidus Čehijas austrumos, laupījuši dzīvību vismaz 10 cilvēkiem. Savukārt vairākās Austrijas zemēs – Štīrijā, Lejasaustrijā, Augšaustrijā, arī Vīnē pārplūdušās upju gultnes pamazām atgriezīsies savos krastos, prognozē meteorologi.

Jau ceturtdien plūdi pamazām mazinājās.Lietusgāžu izraisīti plūdi šajās dienās skāruši arī Vāciju, Poliju, Slovākiju, Serbiju. Dabas stihija piemeklējusi arī Rumāniju.Aizvadītajās 72 stundās Austrijā nolijis tik daudz, cik divos normālos mēnešos, atsaucoties uz meteorologiem, ziņo Austrijas laikraksta _Kleine Zeitung_ interneta portāls. Lielākais nokrišņu daudzums Austrijā bijis Lejasaustrijas un Augšaustrijas zemēs.Visos plūdu skartajos rajonos glābēji kopā ar karavīriem palīdz no ūdens atbrīvot pārplūdušos pagrabus, bet Vīnē, kuru arī sasnieguši plūdu ūdeņi, mākslas muzeja Albertina direktors gatavojās evakuēt mākslas darbus.Austriešu kaimiņzemes Čehijas premjerministrs Jans Fišers, runājot Prāgā ar žurnālistiem, atzina, ka situācija tiek kontrolēta, ziņo _LETA/Reuters_.Premjers zināja teikt, ka plūdos dzīvību zaudējuši deviņi cilvēki, no viņiem pieci noslīkuši, upēm izejot no krastiem. Vēlāk ziņu aģentūra _CTK _ziņoja par desmito bojāgājušo - kādu bezpajumtnieku, kurš noslīcis Novi Jičīnas pilsētā. Daudzi cilvēki joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.«Ūdens līmenis stabilizējas,» sacīja premjers. Rīta cēlienā noslēdzoties glābšanas darbiem, nekavējoties sākušies plūdu izpostītās teritorijas sakopšanas darbi. Tajos iesaistīts apmēram tūkstotis karavīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits