Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Polijā aizturēts čečenu bēgļa slepkavības lietā iesaistītais

Polijas varas iestādēm izdevies aizturēt čečenu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova bijušā miesassarga Umara Israilova slepkavībā. 27 gadus vecais U.Israilovs tika nogalināts janvāra vidū Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kur bija ieguvis patvērumu no vajāšanas Krievijā.

U.Israilovs savulaik bija R.Kadirova miesassargs, bet pēc aizbēgšanas uz Austriju asi kritizēja R.Kadirovu un apsūdzēja viņu spīdzināšanā. U.Israilova tuvinieki uzskata, ka slepkavību pasūtījis pats R.Kadirovs.

Polijā aizturētais vīrietis identificēts kā 31 gadu vecais Krievijas pilsonis Turpals Ali. Pēc izmeklētāju domām, viņš nav šāvis uz U.Israilovu, bet piedalījies slepkavības organizēšanā. Austrijas varas iestādes pieprasījušas viņa izdošanu, kas varētu notikt tuvākajās nedēļās, informē DPA. Domājams, ka īstais slepkavības īstenotājs joprojām ir brīvībā.

U.Israilovs tika nošauts 13.janvārī gaišā dienas laikā Vīnē, kur dzīvoja kopā ar savu ģimeni. Savulaik viņš cīnījies čečenu separātistu pusē, bet pēc amnestijas pievienojies Maskavai lojālā R.Kadirova drošības spēkiem un kļuvis par vienu no viņa miesassargiem. Pirms dažiem gadiem U.Israilovs aizbēga no Krievijas un pieprasīja patvērumu Austrijā. U.Israilovs paziņoja, ka R.Kadirovs viņu savulaik spīdzinājis. Piemēram, reiz R.Kadirovs izmantojis elektrošoku, lai mocītu U.Israilovu.

Bijušais miesassargs iesniedza sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā, lai R.Kadirovu sauktu pie atbildības par Čečenijā pastrādātajiem noziegumiem. U.Israilova tuvinieki vēsta, ka viņš juties apdraudēts arī Austrijā. U.Israilovs lūdzis Austrijas policijas aizsardzību, kas netika nodrošināta, tādēļ slepkavas varēja netraucēti viņu nogalināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits