Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Polijā ieviesīs pakāpenisku tirdzniecības aizliegumu svētdienās

Polijas valdība piektdien atbalstījusi likumprojektu, kas līdz 2020.gadam paredz ieviest tirdzniecības aizliegumu lielveikalos un tirdzniecības centros vairumā svētdienu.

No 2018.gada marta tirdzniecība būs atļauta mēneša pirmajā un pēdējā svētdienā.

No 2019.gada tirdzniecība būs atļauta vien mēneša pēdējā svētdienā, bet 2020.gadā spēkā stāsies plašāks aizliegums, kas ļaus veikaliem veikt tirdzniecību vien septiņas svētdienas gadā, tostarp divas svētdienas pirms Ziemassvētkiem un vienu pirms Lieldienām.

Šis likums attieksies uz ārvalstu uzņēmumiem piederošajiem lielveikalu tīkliem, kā arī citiem ārzemju tirgus spēlētājiem, taču tas j atļaus veikt tirdzniecību internetā, kā arī neaizliegs vietējiem uzņēmumiem piederošu nelielu veikalu, tostarp beķereju un degvielas uzpildes staciju veikalu darbību.

Likumprojekta iniciatore ir arodbiedrība Solidaritāte. Tā norāda, ka šāds lēmums nodrošinās mazumtirdzniecības nozarē strādājošajiem brīvas nedēļas nogales, taču opozīcijā esošie politiķi un citi kritiķi uzskata, ka tas ierobežos nodarbinātības iespējas studentiem un negatīvi ietekmēs Baltijas valstu, Baltkrievijas, Ukrainas un Slovākijas iedzīvotāju iepirkšanos valstī.

Likumprojekts tiks iesniegts parlamentam.

Top komentāri

hmm
h
Itālijā un Francijā lielveikali svētdienās ir slēgti. Nekādu problēmu.
gg
g
bļāviens, a kad vēl iepirkties, ja visu nedēļu strādā? paldies dievam, ka vēl šo to var iepirkt e-veikalos, bet bieži sanāk, ka līdz pasta nodaļai nepaspēt darba dēļ. i nakuj tad strādāt, ja nevar tērēt ?
Pravietisnejaukais
P
Tā notiek, kad neko napjēdz par Bauslības un Evaņģēlija šķiršanu. Interesanti, par ko pārvērtīsies sestdienas... un vai turpmāk benzīntankos netirgos arī mēbeles .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits