Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Sikorskis: Varšavai ir pienākums notriekt krievu raķetes, kas apdraud Poliju

Polijai ir konstitucionāls pienākums notriekt virs Ukrainas Krievijas raķetes, kas varētu trāpīt Polijas teritorijā, pirmdien publicētā intervijā laikrakstam Financial Times paudis Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.
Pirms nedēļas masīvā raķešu un dronu uzbrukuma gaitā, ko pret Ukrainu veica Krievija, Polijas gaisa telpā ielidoja objekts. Polijas armija paziņoja, ka tas, visticamāk, bija drons, bet to vēl nav izdevies atrast.
 
Jaunā Krievijas gaisa uzbrukumu viļņa laikā pirmdien Polija pacēla gaisā savus iznīcinātājus pie Ukrainas robežas, lai aizsargātu savu gaisa telpu.
"Dalība NATO neaizstāj katras valsts atbildību par savas gaisa telpas aizsardzību - tas ir mūsu pašu konstitucionālais pienākums," intervijā "Financial Times" sacīja Sikorskis.
"Es personīgi uzskatu, ka tad, ja naidīgas raķetes ir ceļā uz mūsu gaisa telpu, būtu leģitīma pašaizsardzība (tās notriekt), jo, kad tās šķērso mūsu gaisa telpu, risks, ka atlūzas var kādu ievainot, ir ievērojams," viņš piebilda.
 
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā nedēļā aicināja Eiropas valstis palīdzēt notriekt dronus un raķetes virs Ukrainas.
 
Martā Polija ziņoja, ka tās gaisa telpu ir pārkāpusi Krievijas raķete, un pieprasīja paskaidrojumus no Maskavas. Līdzīgs incidents notika 2023.gada decembrī, kad Krievijas raķete uz vairākām minūtēm ielidoja Polijas gaisa telpā, pirms atgriezās Ukrainā.
 
2022.gada novembrī divi cilvēki gāja bojā, kad Ukrainas pretgaisa aizsardzības raķete

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē