Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Tiek lēsts, ka akadēmiskajā gadā programma izmaksās 200 miljonus zlotu (46,8 miljonus eiro) un ar to tiks segtas teorētiskās mācības, treniņi, formas tērpi un 90 zlotu (21 eiro) dienas alga brīvdienu praktisko apmācību laikā

Polija piedāvās brīvprātīgu militāro apmācību universitāšu studentiem

Polijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka sāks jaunu programmu valsts aizsardzības stiprināšanai, kas piedāvās brīvprātīgu militāro apmācību universitāšu studentiem.

Kā paredz pirmdien parakstītā vienošanās starp Aizsardzības un Izglītības ministrijām, studenti var pieteikties 30 stundu garām teorētiskajām apmācībām no oktobra līdz jūnijam un praktiskām mācībām brīvlaikā.

Aizsardzības ministra vietnieks Mihals Dvorčiks paziņoja, ka jaunajam akadēmiskajam gadam sagatavoti 10 000 vietu studentu apmācībai, piebilstot, ka Polijas aizsardzības spēkiem nepieciešams veidot rezerves.

Tiek lēsts, ka akadēmiskajā gadā programma izmaksās 200 miljonus zlotu (46,8 miljonus eiro) un ar to tiks segtas teorētiskās mācības, treniņi, formas tērpi un 90 zlotu (21 eiro) dienas alga brīvdienu praktisko apmācību laikā.

Kā norādīja Dvorčiks, valsts bruņoto spēku rezerves sarukušas kopš obligātā militārā dienesta atcelšanas pirms desmit gadiem, un ja tuvākajos gados tiktu izsludināta mobilizācija, armijas atbalstam nebūtu rezerves karavīru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits