Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Polija tērēs vēl gandrīz 50 miljardus eiro armijas modernizēšanai

Polija nākamo 15 gadu laikā aizsardzībai tērēs vēl papildus 200 miljardus zlotu (47 miljardus eiro), lai modernizētu savus bruņotos spēkus, vēsta Polijas Radio.

Kopumā Polija plāno līdz 2032.gadam savus aizsardzības izdevumus palielināt līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP), aģentūrai Reuters pastāstījis aizsardzības ministra vietnieks Tomašs Šatkovskis.

Polija vēlas savu armiju palielināt gandrīz divkārt, kā arī modernizēt tās bruņojumu, norādīja Šatkovskis, kurš tiek uzskatīts par Varšavas jaunās aizsardzības koncepcijas arhitektu.

Sarunā ar Reuters viņš uzsvēra, ka izdevumu palielināšanas plāns ir reālistisks, lai gan tam nav nekā līdzīga līdzšinējā Polijas militārās plānošanas vēsturē.

Top komentāri

Edvīns
E
Polija savā vēsturē ir piedzīvojusi vairākus krievu imperiālistu uzbrukumus. Jābūt gataviem, jo Putlers ir neprognozējams.
Vispār
V
jau poļi ir piedzīvojuši gan PSRS gan Vācijas iebrukumus un, acīmredzami, grib būt gatavi jebkuriem dzīves pavērsieniem aizstāvot savu valsti un pilsoņus! Ņemot vērā Briselkrātu vēlmi ieviest centralizētu armiju, policiju un ko tik vēl nē, kā arī iepludināt Polijā svešas ticības, kultūras un dzīvesveida nelegālos migrantus nebūtu brīnums, ka Polija laicīgi gatavojas savu robežu aizstāvībai!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits