Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Franss Timmermanss

Polija: Timmermanss pārkāpis savas pilnvaras

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis ceturtdien paziņojis, ka Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Franss Timmermanss pārkāpis savas pilnvaras, uzsākot "politisku akciju" pret Varšavu, vēsta Polijas Radio.

Ar šīm apsūdzībām Vaščikovskis nācis klajā pēc Timmermansa ceturtdienas paziņojuma, ka Varšava nav piedāvājusi "konkrētus pasākumus" EK bažu gaisināšanai par likuma varas situāciju Polijā.

Preses konferencē Budapeštā Polijas ārlietu ministrs norādīja, ka Timmermanss, uzaicināts uz Varšavu, tā vietā, lai iesaistītos dialogā ar amatpersonām, "piedalījās politiskās demonstrācijās".

Turklāt pirms dažām nedēļām Timmermanss "preses konferencē publiski paziņoja, ka viņa personīgais uzdevums un misija ir uzraudzīt Poliju", pēc Višegrādas grupas ārlietu ministru sanāksmes uzsvēra Vaščikovskis.

"Tāpēc, manuprāt, viņš izšķīries pārsniegt savas starptautiskās amatpersonas un Eiropas institūcijā strādājoša starptautiska birokrāta pilnvaras un iesaistīties politiskās debatēs, politiskā akcijā pret Poliju," atzina ministrs.

"Mēs joprojām ceram, ka agrāk vai vēlāk būs iespējams atgriezties pie dialoga par patiesām problēmām, nevis tikai par likuma varu Polijā," piebilda Vaščikovskis, atgādinot, ka šobrīd ES nomoka daudz problēmu, tostarp bloka turpmākais veidols un "Breksits".

"Tas, nevis iejaukšanās tās vai citas ES dalībvalsts politiskajā situācijā, ir problēmas, kas mums jārisina," uzsvēra Polijas ārlietu ministrs.

Kā ziņots, Timmermanss ceturtdien paziņoja, ka Polijas atbilde uz EK kārtējām rekomendācijām par likuma varu Polijā nav kliedējusi Briseles bažas un ka tālākā EK rīcība ir atkarīga no ES komisāru lēmuma.

Viņš piebilda, ka EK nonākusi tuvu tam, lai iedarbinātu ES līguma 7.pantu, kas teorētiski varētu novest pie Polijas balsstiesību apturēšanas Eiropadomē.

Tomēr Timmermanss norādīja, ka Brisele vēl nogaidīšot, lai redzētu kādus priekšlikumus izteiks prezidents Andžejs Duda par likumprojektu, kas paredz mainīt Augstākās tiesas tiesnešu iecelšanas kārtību, taču šobrīd ir apturēts ar viņa veto.

Top komentāri

Laipni
L
lūdzam atpakaļ PSRS, ai, EiroPSRS, varam atcerēties(izlasīt), kā savulaik sākās PSRS armijas iebrukumi Ungārijā un Čehijā...Scenārijs analoģisks, tika paziņots, ka vietējā vara dumpojas, kaut ko pārkāpj un "draudzīgais" brālīgo tautu karaspēks ienāca ar tankiem! Varbūt tāpēc Briselkrāti tik ļoti raujas izveidot vienotu Eiroarmiju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits