Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Polijas jaunā valdība atlaiž izlūkdienestu vadību

Nedēļu pēc Polijas jaunās valdības darbības sākuma premjerministrs Donalds Tusks nomainījis visu valsts izlūkdienestu vadību.

Pēc konsultēšanās ar attiecīgo komiteju un prezidenta Andžeja Dudas paziņojuma saņemšanas Tusks nolēma atlaist korupcijas apkarošanas aģentūras CBA, iekšzemes un ārvalstu izlūkdienestu un divu Polijas militāro izlūkdienestu vadītājus, otrdien Varšavā paziņoja Tusks.

Par jauno pretkorupcijas aģentūras vadītāju kļūs Agņeška Kvjatkovska-Gurdaka, bet iekšzemes izlūkdienesta vadību pārņems pulkvedis Rafals Sirisko.

Polijas parlamenta vēlēšanās 15.oktobrī absolūto vairākumu ieguva līdzšinējā opozīcija Donalda Tuska vadībā. Nacionāli konservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), kas bija pie varas kopš 2015.gada, šajās vēlēšanās zaudēja vairākumu parlamentā.

Līdzšinējā opozīcija, kas tagad nākusi pie varas, pārmet partijai PiS, ka tā izmantojusi slepenos dienestus, lai izspiegotu savus politiskos oponentus.

Tusks paziņojis, ka drīzumā iecels arī jaunu policijas priekšnieku. Pašreizējais Polijas policijas priekšnieks Jaroslavs Šimčiks pirms gada nonāca mediju un sociālo tīklu uzmanības centrā, pamanoties nejauši izraisīt granātmetēja sprādzienu policijas galvenajā mītnē. Granātmetēju viņam bija uzdāvinājuši ukraiņu kolēģi. Šimčiks, kurš ir pietuvināts PiS, tomēr amatu saglabāja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits