Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Polijas opozīcija pieprasa aizsardzības ministra Macereviča demisiju

Polijas lielākā opozīcijas partija Pilsoniskā platforma (PO) pieprasa aizsardzības ministra Antonija Macereviča demisiju, piektdien paziņojis partijas līderis Gžegožs Shetina

Shetina pavēstīja, ka PO ierosinās parlamentā neuzticības balsojumu Macerevičam. Nav zināms, vai balsošana patiešām notiks, tomēr tā droši vien būs neveiksmīga, jo valdošajai konservatīvajai partijai Likums un taisnīgums (PiS) parlamentā ir vairākums.

Shetina norādīja, ka ir "daudz iemeslu", kādēļ Macerevičam nevajadzētu ieņemt ministra amatu. Šo iemeslu vidū ir ministra divi palīgi, pret kuriem bijusi "priviliģēta" izturēšanās, lai arī viņiem neesot bijusi pienācīga kvalifikācija šādam darbam.

Shetina arī vērsa uzmanību uz pēdējā brīdī pieņemto lēmumu neslēgt līgumu par aviobūves uzņēmuma "Airbus" helikopteru iegādi vairāku miljardu eiro vērtībā, kā arī negaidīto lēmumu valsts augstākajām amatpersonām iegādāties lidmašīnas, kas, kā norāda Shetina, ticis darīts bez atbilstoša publiskā iepirkuma.

"Šādi necaurskatāmi līgumi raisa jautājumus par korupciju," viņš paziņoja.

Viens no Macereviča padomniekiem - ASV dzīvojošais Vaclavs Berčiņskis - nesen atklāja, ka ir ietekmējis helikopteru iepirkuma atcelšanu. Tas izraisīja sašutumu par šādu nepiederošas privātpersonas piekļuvi ministrijas dokumentiem.

Berčiņskis vadīja komisiju, kas izmeklē 2010.gada Smoļenskas aviokatastrofu, bet Macerevičs ceturtdien pieņēma viņa atkāpšanos no šī amata.

Vēl viens Macereviča padomnieks - 27 gadus vecais Bartlomejs Misevičs - tika atlaists pēc PiS līdera Jaroslava Kačiņska spiediena.

Tomēr premjerministre Beāta Šidlo paziņojusi, ka neapsver iespēju prasīt Macereviča demisiju.

Macerevičs pērn jau izturēja vienu neuzticības balsojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits