Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Polijas valdošās partijas Likums un Taisnīgums līderis Kačinskis

Polijas opozīcijas senatori nosoda PO līdera vietnieka aicinājums ES vērsties pret Varšavu

Divi Polijas senatori, kas pārstāv opozīcijā esošo Pilsonisko platformu (PO) nosodījuši pašu partijas vadītāja vietnieku, kas nācis klajā ar aicinājumu Eiropas Savienībai (ES) izteikt Varšavai ultimātu par likuma varas situāciju, vēsta Polijas Radio.

Bijušais tieslietu ministrs Boriss Budka intervijā vācu nedēļas laikrakstam Die Zeit izteicies, ka Briselei vajadzētu ieņemt stingru pozīciju pret Polijas valdošās partijas Likums un Taisnīgums (PiS) iecerēto tiesu sistēmas reformu.

Taču pats Budka apgalvo, ka viņa teiktais nepareizi iztulkots un ka poļu mediji viņa izteikumus citējuši ārpus konteksta.

Tajā pašā laikā Budka Die Zeit esot arī sacījis, ka viņš neatbalstot iespējamās ES sankcijas pret Poliju, jo no tām cietīšot arī ierindas ļaudis, ne tikai valdība.

Tomēr parlamenta augšpalātas locekļi Andžejs Mišoleks un Lešeks Pehota izplatījuši paziņojumu, kurā teikts, ka viņi "kā Polijas Republikas senatori un "Pilsoniskās platformas" biedri vēlas apņēmīgi distancēties no tiem Borisa Budkas izteikumiem, kuros viņš ierosina ES izteikt Polijai ultimātu".

Senatori piebilduši, ka "polim, parlamenta deputātam un lielākās opozīcijas partijas līdera vietniekam, publiskais personai ir nepieņemami ārvalstu presē pieprasīt Eiropas Savienībai un tās dalībvalstīm vērst ierobežojošus pasākumus pret mūsu tēvzemi".

Kā ziņots, Polija pirmdien noraidīja Eiropas Komisijas rekomendācijas par tās uzsākto tiesu sistēmas reformu.

Jau iepriekš EK uzsākusi tiesisko procedūru pret Poliju par atteikšanos uzņemt patvēruma meklētājus saskaņā ar Briseles uzspiestajām kvotām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits