Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Romas pāvests nosoda policijas rīcību pret baznīcu Beļģijā

Benedikts XVI izteicis atbalstu Beļģijas katoļu baznīcas garīdzniekiem pēc policijas veiktajām kratīšanām vairākās mājās, izmeklējot lietu par iespējamu nepilngadīgo seksuālo izmantošanu. Aizdomās tiek turēts arhibīskaps, kas jau pametis kalpošanu un vēl divi augsti stāvoši baznīcas pārstāvji.

Pāvests policijas metodes nodēvējis par "nožēlojamām". Vēstulē beļģu bīskapiem pāvests izteicis solidaritāti "šajā skumjajā laikā".

Izmeklēšanas ietvaros Lēvenas pilsētā no baznīcu arhīviem izņemti aptuveni 500 failu, kā arī dators. Kratīšanas veiktas arī Mekelenas pilsētā un katoļu baznīcas galvenajā mītnē Briselē.

Es ceru, ka patiesība tiks noskaidrota, un laikā, kamēr notiek izmeklēšana, indivīda un institūciju, kā arī cietušo tiesības tiks nodrošinātas, uzsvēris pāvests.

Vatikāns policiju kritizēja jau sestdien, tās metodes salīdzinot ar attieksmi pret baznīcu komunisma laikos. "Tāda precedenta nav bijis pat stingrākajos komunistu režīmos," sacīja Vatikāna kardināls.

Jau ziņots, ka aprīlī savu vainu pedofilijā atzina Briges bīskaps Rodžers Vangeluvs. Viņš kādu zēnu seksuāli izmantojis gan pirms, gan jau pēc kļūšanas par bīskapu.

Katoļu baznīca ir aicinājusi pārkāpējus atzīties savos noziegumos, bet upurus neklusēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits