Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Romas pāvests: Rietumu materiālisms kā "toksiski atkritumi" saindē Āfriku

Romas pāvests Benedikts XVI svētdien notikušo Āfrikas kontinenta katoļu baznīcas bīskapu sinodi atklāja ar skarbu sprediķi, kurā nosodīja Rietumu pasauli par tās kāri pēc materiālisma un morāles vērtību trūkumu, kas gluži kā "toksiski atkritumi" saindē pasaules nabadzīgāko kontinentu Āfriku, raksta Reuters.

Savā sprediķī pāvests salīdzināja Āfriku (Benedikts XVI šogad bija vizītē šajā kontinentā) ar garīgām "plaušām", kuras apdraud materiālisma un reliģiskā fundamentālisma vīrusi. "Nav ne mazāko šaubu, ka tā dēvētā "pirmā pasaule" izved un turpina izvest savus garīgos toksiskos atkritumus, kas saindē cilvēkus citos kontinentos, it īpaši Āfrikā," Romas pāvests teica. "Šajā nozīmē koloniālisms, kas izpaužas politiskajā līmenī, patiesībā nekad pilnībā nav beidzies."Želojoties par Āfrikas milzīgo resursu ekspluatāciju, pāvests asi vērsās pret reliģisko fundamentālismu, kas, kā viņš teica, ir savstarpēji saistīts ar politiskām un ekonomiskām interesēm. "Grupas, kuras seko dažādām reliģiskajām pārliecībām, izplatās pa visu Āfrikas kontinentu, mācot un praktizējot nevis mīlestību un respektu pret brīvību, bet gan neiecietību un vardarbību."20.gadsimta laikā Āfrikas katoļu populācija ir pieaugusi iespaidīgi. Ja vēl 1900.gadā šajā kontinentā bija vien divi miljoni katoļu, 2000.gadā viņu skaits sasniedza 140 miljonus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits