Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Sirskis: Kurskas operācijā gūstā nonākuši 594 Krievijas karavīri

Kopš operācijas sākuma Kurskas apgabalā Ukrainas armijas gūstā nonākuši 594 Krievijas karavīri, un ukraiņi šajā Krievijas reģionā kontrolē vairāk nekā 100 apdzīvotās vietas jeb 1294 kvadrātkilometrus, otrdien pavēstīja Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.

"Atbilstoši situācijai šodien esam pārņēmuši kontroli pār 1294 kvadrātkilometru lielu teritoriju - tas ir 100 apdzīvotu vietu..... Esam arī ievērojami palielinājuši [gūstekņu] apmaiņas fondu - līdz šim šajā teritorijā gūstā nonākuši 594 Krievijas bruņoto spēku karavīri," valsts institūciju vadītāju forumā sacīja Sirskis.

Armijas virspavēlnieks arī atgādināja, ka viens no Kurskas operācijas uzdevumiem bija atvilkt ievērojamus Krievijas spēkus no citiem virzieniem - jo īpaši no Pokrovskas un Kurahoves virzieniem.

"Šobrīd mēs varam apgalvot, ka uz Kurskas virzienu jau ir pārsviesti aptuveni 30 000 Krievijas Federācijas karavīru, un šis skaitlis pieaug," sacīja Sirskis.

Krievi cenšas pārvietot vienības no citiem virzieniem, bet Pokrovskas virzienā, gluži pretēji, viņi palielina savus centienus, norādīja virspavēlnieks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits