Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Spānijas ārlietu ministrs uz pārrunām izsauc arī Lietuvas vēstnieku

Spānijas ārlietu ministrs Hosē Manuels Garsija-Margaljo uz pārrunām saistībā ar izteikumiem par iespējamu Katalonijas neatkarību pirmdien izsaucis arī Lietuvas vēstnieci Audru Plepīti, vēsta Spānijas mediji.

Kā vēsta Spānijas laikraksts La Vanguardia, Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, komentējot kataloņu neatkarības centienus, izteicies, ka ikvienai nācijai "jāatrod savs ceļš" un "ir tiesības uz pašnoteikšanos".

Kā laikrakstam pavēstīja avoti Spānijas Ārlietu ministrijā, Lietuvas vēstniecei saruna ar Garsiju-Margaljo paredzēta pirmdien plkst.9.30, bet plkst.12.30 (plkst.13.30 pēc Latvijas laika) ministrijā uz pārrunām ieradīsies Latvijas vēstnieks Spānijā Jānis Eichmanis.

Kā ziņots, arī Latvijas vēstnieks uz sarunām ministrijā izsaukts pēc Latvijas premjerministra Valda Dombrovska (V) izteikumiem par Katalonijas neatkarības centieniem.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāra pienākumu izpildītāja Līga Bergmane, ministrija komentārus par to sniegs pēc vēstnieka tikšanās ar ministru.

Savukārt Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke atkārtoti norādīja, ka premjers runājis pieļāvuma formā, uzsverot, ka tas ir Spānijas iekšējais jautājums.

Kā LETA ziņoja, saskaņā ar kataloņu sabiedriskās ziņu aģentūras ACN vēstīto Dombrovskis paudis netiešu atbalstu Katalonijas neatkarības centieniem.

"Ja pastāv skaidra tautas griba un prasība pēc referenduma, mums tā jāņem vērā un jāmeklē veidi, kā to īstenot," sacījis Latvijas premjers. Viņš izteicies, ka pret Katalonijas neatkarību nevarētu būt iebildumi, ja lēmums par atdalīšanos no Spānijas pieņemts "leģitīmā veidā".

Dombrovskis arī pavēstīja, ka Latvijai šajā jautājumā nav oficiālas nostājas.

Sociālajos tīklos Latvijas valdības vadītājs no kataloņiem jau saņem pateicību par šādu soli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits