Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Straujuma: Eiropa nekad neatzīs Krimu kā Krievijas sastāvdaļu

Eiropas Savienība uzskata, ka referendums, kas 16.martā notika Krimā, nav leģitīms, un līdz ar to arī visi turpmāk pieņemtie Krievijas lēmumi attiecībā uz Krimu nav leģitīmi, un Eiropa neatzīs Krimu kā Krievijas sastāvdaļu, piektdien Briselē pēc Eiropadomes sēdes žurnālistiem sacīja Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). 

"Eiropas Savienības mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainas stabilitātes nodrošināšanai un izaugsmei. Šodien tika parakstīta asociācijas līguma politiskā sadaļa, nolemts Ukrainai piešķirt 1,6 miljardus lielu finansiālo atbalstu, kā arī atvērt tirgu Ukraiņu precēm nepiemērojot tarifus. No otras puses – atbalstot Ukrainu, mēs nevaram izvairīties no pašreizējās situācijas, no tā, kāpēc šāds stāvoklis ir izveidojies. Eiropas Savienība uzskata, ka referendums, kas notika Krimā, nav leģitīms, līdz ar to arī visi turpmākie Krievijas lēmumi, kas pieņemti attiecībā uz Krimu, nav leģitīmi. Eiropas Savienība neaprobežojas tikai ar nosodījumu, bet personu saraksts, kurām ir ierobežojums apmeklēt Eiropas Savienības valstis, kā arī iesaldēti banku konti, tika papildināts ar vēl 12 politiskām un militārām amatpersonām," teica Straujuma.

Eiropadomē bijušas ļoti ilgas diskusijas par tālākajām darbībām. EP uzdeva Eiropas komisijai (EK) izvērtēt iespējamos priekšlikumus tālākām sankcijām, ja tādas būs nepieciešamas.

EK lūgts izvērtēt arī Krimas anektēšanas juridiskās sekas, kā arī noteikt ekonomiskos ierobežojumus – aizliegt eksporta un importa sadarbību ar Krimu. 

Piektdien Eiropadomē runāts arī par Moldovas un Gruzijas asociācijas nolīgumiem un pieņemts lēmums paātrināt asociācijas līguma noslēgšanu ar Moldovu. 

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstīja likumus par Krimas aneksiju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits