Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Svarīgs Makrona sabiedrotais pamet valdību

Francijas tieslietu ministrs Fransuā Beirū, kas bijis svarīgs prezidenta Emanuela Makrona sabiedrotais, trešdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka pametīs valdību.

Laikā, kad Makrons cenšas izveidot valdību ambiciozās uzņēmējdarbībai labvēlīgās programmas īstenošanai, prezidents zaudējis nozīmīgu centristu partneri.

Beirū mazā centriskā Demokrātiskā kustība (MoDem) ir izveidojusi aliansi ar Makrona 14 mēnešus veco partiju Republique En Marche (Uz priekšu, Republika! - REM), un Beirū kabinetā bija viens no četriem MoDem ministriem.

Makrons savā mēnesi vecajā valdībā cer trešdien pabeigt pārmaiņas, kas tika uzsāktas pēc uzvaras parlamenta vēlēšanās.

"Esmu pieņēmis lēmumu nepiedalīties nākamajā valdībā," sacīja Beirū, piebilstot, ka plkst.17 tiks rīkota preses konference.

MoDem tiek apsūdzēta, ka tā izmantojusi Eiropas Parlamenta (EP) finansējumu, lai maksātu palīgiem, kas faktiski ir bāzēti Francijā.

Par atkāpšanos no amata otrdien paziņoja cita MoDem politiķe - līdzšinējā aizsardzības ministre Silvija Gulāra.

Beirū bija svarīgs Makrona kustības atbalstītājs prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā, un viņa atbalsts bija izšķirošs, lai Makrons varētu iegūt centristu balsis.

Kad Beirū pauda atbalstu Makrona jaunajai kustībai, nākamais prezidents to raksturoja kā savas kampaņas "pagrieziena punktu".

Valdības preses sekretārs Kristofs Kastanērs trešdien sacīja, ka Beirū lēmums ir "personīga izvēle", kas "vienkāršo situāciju".

Beirū noraidījis apsūdzības, skaidrojot, viņa partijas EP personāla vidū nav bijis fiktīvu darbinieku.

Beirū trīs reizes kandidējis uz prezidenta amatu, bet 2007.gada vēlēšanās viņš izcīnīja 18% balsu.

Top komentāri

vau!
v
Kopš valdības izveidošanas piecu nedēļu laikā ir atkāpušies jau četri ministri. Franči smejas, ka ar šādu ātrumu visā prezidenta termiņā vajadzēs nomainīt 180 ministrus.
jaunākā ziņa
j
Franču parlamentā ievēlētie Republikāņi (112 deputāti) ir sašķēlušies. Konservatīvie ir izveidojuši frakciju no 94 deputātiem, bet pārējie apvienojušies ar centristiem, lai atbalstītu Makronu un izlūgtos kādus amatiņus, raudot pie Makrona kājām.
hmm
h
"Svarīgs Makrona sabiedrotais pamet valdību". Īstenībā tas bija vairāk nekā sabiedrotais, tas bija Makrona glābējs. Kad Makrons bija aizrunājies tiktāl, ka Francijas rīcība Alžīrijā esot noziegums pret cilvēci, bet franču kultūra nemaz neeksistējot, viņa reitings sāka strauji kristies un viņš jau bija tikai trešais, riskējot neiekļūt vēlēšanu 2.kārtā. Tieši tajā brīdī centrists Beirū paziņoja par savu pievienošanos Makronam, kā rezultātā 5% Beirū atbalstītāju kļuva par Makrona atbalstītājiem. Ierindnieks Makrons tika glābts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits