Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trampam un Putinam konkurence cīņā par Time gada cilvēka titulu - nogalinātais Hašogi

Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā, oktobrī noslepkavotais laikraksta The Washington Post žurnālists Džamals Hašogi iekļauts pretendentu sarakstā uz žurnāla Time gada cilvēka godu, pirmdien paziņoja telekanāls NBC. Telekanāla pārraidē Today pirmdien tika publiskots desmit finālistu saraksts, no kuriem tiks izraudzīts žurnāla gada cilvēks. Saraksta galvgalī ir ASV prezidents Donalds Tramps, kurš jau 2016.gadā tika atzīts par gada cilvēku.

Jāatgādina, ka prezidentūras otrajā gadā ASV līderis pieredzējis krīzi, kas skārusi ne tikai viņu, bet arī viņa administrāciju. Tramps spēris vairākus strīdīgus soļus, piemēram, migrantu ģimeņu šķelšanu uz ASV robežas un tirdzniecības karu ar Ķīnu, norādīts finālistu saraksta izklāstā.

Otrajā vietā saraksta sastādītāji ierindojuši nevis vienu cilvēku, bet 2000 sadalīto ģimeņu, kas cietušas Trampa nelegālās imigrācijas apkarošanas politikas rezultātā.

Trešajā vietā ierindots Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Piesakot nomināciju, izdevums atgādina par Putina uzvaru martā vēlēšanās Krievijā, Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu Anglijā, spriedzes palielināšanos attiecībās ar Ukrainu.

Pārējo pretendentu vidū ir ASV īpašais prokurors Roberts Millers, Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins, Lielbritānijas prinča Harija jaunā sieva amerikāņu aktrise Megana Mārkla.

Time redakcija gada cilvēka titulu piešķir kopš 1927. gada.

Parasti šis tituls tiek piešķirts cilvēkam vai cilvēku grupai ar "vislielāko ietekmi uz gada notikumiem", kas var būt kā pozitīva, tā negatīva.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķis Hašogi 2. oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis.

Savukārt pēc ASV mediju ziņām, ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP) guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis un faktiskais valdnieks bijis iesaistīts slepkavības organizēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits