Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trīs eirokomisāra amata kandidāti pārvarējuši pirmo pārbaudījumu EP

Eiropas Parlamenta (EP) juridisko lietu komiteja apstiprinājusi Francijas, Rumānijas un Ungārijas virzīto eirokomisāru kandidātu atbilstību amatam, kas nozīmē, ka viņi ir pārvarējuši pirmo šķērsli ceļā uz apstiprināšanu EP.

Komiteja apstiprināja, ka Terijam Bretonam no Francijas, Adinai Valenai no Rumānijas un Oliveram Varhelji nav finansiālu interešu konfliktu, paziņoja EP preses pārstāvis Haume Dučs. Tas nozīmē, ka šonedēļ visi trīs eirokomisāra amata kandidāti trīs stundas atbildēs uz EP deputātu jautājumiem.

Bretons līdz oktobra beigām vadīja tehnoloģiju kompāniju Atos. Viņš tiek virzīts nozīmīgā iekšējā tirgus komisāra amatam. Iepriekšējo Francijas EK kandidāti Silviju Gulāru Eiropas Parlaments 10.oktobrī noraidīja saistībā ar aizdomām par krāpniecību.

Francijas kandidātu EP juridiskā komiteja apstiprināja ar tikai vienas balss pārsvaru, jo vairākiem EP deputātiem ir bažas par to, ka pārklāsies viņa atbildības joma ar iepriekšējo amatu. Gaidāms, ka par to EP deputāti viņam jautās arī ceturtdien paredzētajā noklausīšanā.

Arī Rumānijai un Ungārijai bija jāizvirza jauni kandidāti, jo sākotnējos kandidātus EP bloķēja saistībā ar bažām par interešu konfliktu.

Saistībā ar trīs eirokomisāru kandidātu apstiprināšanas aizkavēšanos nākamā Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena cer, ka viņas vadītā komisija darbu varēs sākt 1.decembrī - mēnesi vēlāk nekā sākotnējo plānots.

Vēl viens iespējamais klupšanas akmens Leienas EK sastāvam ir Lielbritānijas nespēja izvirzīt savu komisāra amata kandidātu. Otrdien Leiena nosūtīja otro vēstuli Lielbritānijas valdībai, lūdzot to izvirzīt kandidātu pēc tam, kad Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības termiņš tika pagarināts līdz 31.janvarim.

Sākotnēji bija plānots, ka breksits notiks līdz 31.oktobrim, kas nozīmētu, ka jaunajā EK sastāvā Lielbritānijas komisārs netiks iekļauts.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits