Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tusks sola mobilizēt Rietumus Ukrainas atbalsta turpināšanai

Centieni mobilizēt Rietumu pasauli, lai tiktu turpināts atbalsts Ukrainai, būs Polijas jaunās valdības prioritāte, otrdien sacīja nākamais Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Kā norādīja premjers, viņam ir sāpīgi dzirdēt, ka Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim ir jācenšas pārliecināt pasaules līderus par nepieciešamību turpināt atbalstu Kijivas cīņai pret Krievijas agresiju.

Valdības prioritāte būs pārliecināt līderus, ka ir jāturpina palīdzēt Ukrainai sevi aizstāvēt un ka tas ir viņu pašu interesēs.

Tusks sacīja, ka "skaļi un apņēmīgi pieprasīs brīvās pasaules, Rietumu pasaules mobilizāciju, lai Ukrainai tiktu palīdzēts šajā karā".

"Šim domāšanas veidam alternatīvu nav. Es vairs nespēju klausīties dažus Eiropas politiķus no citām Rietumu valstīm, kas runā kaut ko par to, ka ir noguruši no situācijas Ukrainā," sacīja Tusks. "Viņi ir noguruši. Viņi to saka prezidentam Zelenskim sejā, ka viņiem vairs nav spēka, ka viņi ir novārguši."

"Polijas uzdevums, jaunās valdības uzdevums, bet arī visu mūsu uzdevums ir skaļi un stingri pieprasīt pilnu apņēmību no visas Rietumu kopienas palīdzēt Ukrainai šajā karā. Es to darīšu ar pirmo dienu," uzsvēra Tusks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits