Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ungārijā pēc viena kuģa katastrofas aizturētais kapteinis iesaistīts arī citā incidentā

Upju kruīzu kuģa kapteinis, kurš aizturēts pēc cita kruīzu kuģa katastrofas ar cilvēku upuriem izraisīšanas Budapeštā, jau ir pakļauts izmeklēšanai par aprīlī notikušu incidentu, ceturtdien paziņoja Ungārijas prokurori.

29.maijā notikušajā katastrofā bojāgājušo skaits ceturtdien pieauga līdz 19 cilvēkiem, kad tika identificēti vēl četri līķi no nogrimušā kruīzu kuģa Hableany (Nāra). Kuģis nogrima dažu sekunžu laikā pēc sadursmes ar kuģi Viking Sigyn Donavas upē pie Ungārijas parlamenta ēkas.

Septiņi cilvēki izdzīvoja, bet deviņi vēl arvien ir pazuduši bez vēsts.

64 gadus vecais Viking Sigyn kapteinis, kurš ir Ungārijas pilsonis, pēc katastrofas tika aizturēts aizdomās par "ūdens satiksmes apdraudēšanu, kas novedusi līdz daudziem nāves gadījumiem".

Ungārijas prese ziņoja, ka pret šo vīrieti, Juriju C., jau notiek izmeklēšana par cita kuģa, Viking Idun, sadursmi ar ķimikāliju tankkuģi, kas notikusi 1.aprīlī pie Nīderlandes ostas pilsētas Ternēzenas.

"Viņš Nīderlandē tiek uzskatīts par aizdomās turamo," paziņoja prokuratūra, atsaucoties uz ES tieslietu aģentūras Eurojust informāciju, bet neapstiprinot Ungārijas preses minēto incidentu.

"Mēs varam apstiprināt, ka, lai gan Viking Sigyn kapteinis 1.aprīlī bija uz kuģa Viking Idun, viņš incidenta laikā nebija šī kuģa kapteinis," paziņoja kuģniecība Viking. "Mēs nevaram tālāk komentēt, kamēr notiek abu incidentu izmeklēšanas," teikts paziņojumā.

Aprīlī notikušās sadursmes laikā uz Viking Idun bija 137 pasažieri un 43 apkalpes locekļi. Vairāki pasažieri tika ievainoti. Nīderlandes varas iestādes vēl izmeklē šīs sadursmes apstākļus.

Ungārijas prokurori ceturtdien paziņoja, ka kapteinis tiek turēts aizdomās par "datu izdzēšanu no sava telefona pēc sadursmes" Budapeštā.

Ceturtdien tika identificēti triju Dienvidkorejas tūristu un viena apkalpes locekļa – Ungārijas pilsoņa – līķi, līdz ar to zināmo bojāgājušo skaits pieauga līdz 19. Vēl ir pazuduši bez vēsts astoņi Dienvidkorejas tūristi un otrs apkalpes loceklis – Ungārijas pilsonis.

Ūdenslīdēji vēl nav spējuši iekļūt nogrimušajā kuģī pārāk stipras upes straumes dēļ.

Trešdien Budapeštā ieradās liellaiva ar pietiekami jaudīgu ceļamkrānu kuģa izcelšanai, bet vēl ir jāsagaida ūdens līmeņa krišanās upē, lai šī liellaiva varētu izbraukt zem vairākiem tiltiem un sasniegt katastrofas vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits