Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ungārija un Vācija pārņem patrulēšanu Baltijas gaisa telpā

NATO Gaisa telpas patrulēšanas misiju šonedēļ pārņem Ungārija un Vācija.

31.augustā Šauļu bāzē misiju sāks Ungārijas gaisa spēki - šī būs pirmā reize, kad Ungārijas Gaisa spēki iesaistās NATO patrulēšanas operācijā, portālu Diena.lv informēja Ungārijas vēstniecība Latvijā. Savukārt Emari gaisa bāzē Igaunijā no trešdienas misijā iesaistījusies Vācija.

Simboliskā Baltijas Gaisa telpas atslēgas pārņemšana notiks aviācijas bāzē Šauļos, Lietuvā. Misijā tiks iesaistīti četri ungāru JAS-39 Gripen iznīcinātāji un apmēram simts karavīri. Oficiālā pienākumu pārņemšana notiks 1. septembrī un ilgs līdz decembra beigām. 

Atvadu ceremonijā, kas 17. augustā notika Kečkemētas aviācijas bāzē, Ungārijas aizsardzības ministrs Čaba Hende uzsvēra, ka Ungārija, kā NATO dalībvalsts, ir pilna apņēmības dot savu ieguldījumu aizsardzības nodrošināšanā.

Vienlaikus arī Vācija otrdien Emari gaisa bāzē Igaunijā pārņēmusi Baltijas gaisa telpas uzraudzības misiju, Igaunijas raidkorporāciju ERR citē aģentūra LETA.

Līdz ar pašreizējo NATO spēku rotāciju Baltijas gaisa telpas uzraudzībā iesaistītais kontingents tiek samazināts no 16 iznīcinātājiem līdz astoņiem, no kuriem četri atradīsies Emari gaisa bāzē un četri Šauļos.

Vācijas gaisa spēki Baltijas gaisa telpu uzraudzīs ar četriem iznīcinātājiem Eurofighter.

Iepriekšējos četrus mēnešus Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas uzraudzības misiju vadīja Lielbritānijas gaisa spēki, kas atgriezīsies savā bāzē Skotijā.

NATO iznīcinātājiem aizvien biežāk jāpavada Krievijas militārās lidmašīnas, kas lido bez iepriekš saskaņota lidojuma plāna, ar izslēgtiem automātiskajiem atbildētājiem un neuztur radiosakarus ar lidojumu vadības centriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits