Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Ungārijas valdošā partija vēlas slēgt dienvidu robežas nelegālajiem imigrantiem

Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna konservatīvā partija Fidesz vēlas izstrādāt likumprojektu, lai slēgtu valsts dienvidu robežas nelegālajiem imigrantiem.

Orbāns kritizēja Eiropas Savienības (ES) ierosināto kvotu sistēmu nelegālo imigrantu uzņemšanai, paziņojot, ka tas ir neprāts.

"Fidesz" parlamentārās grupas vadītājs Antals Rogans svētdien paziņoja, ka šogad līdz maija beigām Ungārijas robežas nelegāli šķērsojuši jau 50 000 imigrantu. Visā pagājušajā gadā to kopskaits nepārsniedza 43 000.

Vairums nelegālo imigrantu nepaliek Ungārijā, bet dodas tālāk uz citām ES valstīm, bet Vācija un Austrija likušas noprast, ka plāno aptuveni 15 000 imigrantu nosūtīt atpakaļ uz Ungāriju.

Rogans norādīja, ka tādēļ nepieciešami "steidzami soļi".

Viņš sacīja, ka Fidesz vēlas panākt valsts dienvidu robežu slēgšanu imigrantiem, izmantojot dažādus likumīgus līdzekļus.

"Praksē tas nozīmētu, ka mēs pieņemam likumu, ka tie, kas iekļūst Ungārijā no drošas valsts, no drošas tranzīta valsts, nevar pieprasīt politisko patvērumu šeit," paskaidroja Rogans. Tomēr viņš neatklāja, kad tieši partija gatavojas ķerties pie likumprojekta izstrādāšanas.

Rogans norādīja, ka imigrantu dzīvības varētu būt apdraudētas Sīrijā, bet Ungārijā viņi ierodas, šķērsojot Grieķiju, Serbiju vai citas valstis, kur viņiem nekādas briesmas nedraud un jau ir iespējams pieteikties politiskajam patvērumam.

Ungārija dienvidos robežojas ar Serbiju, kas nav ES dalībvalsts, un Rumāniju un Horvātiju, kas ir ES valstis, bet nav Šengena zonā.

Pagājušajā gadā lielākā daļa nelegālo imigrantu Ungārijā ieradās no Kosovas, Afganistānas un Sīrijas.

Fidesz pagājušajā nedēļā sāka publisku kampaņu pret nelegālajiem imigrantiem, izkarot ielās plakātus, kas vēsta: "Ierodoties Ungārijā, jūs nedrīkstat atņemt darbvietas ungāriem."

Orbāna partija pēdējās vēlēšanās zaudēja balsis galēji labējai partijai Jobbik, un analītiķi uzskata, ka vēršanās pret imigrantiem domāta šīs tendences apturēšanai un popularitātes atgūšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits