Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vācija brīdina par “krīzi pēc krīzes”

Vācijas finanšu ministrs Pērs Šteinbriks brīdinājis, ka, globālajai ekonomikai atgūstoties, pasaule var saskarties ar augstu inflāciju un "krīzi pēc krīzes", raksta Financial Times. Ministra brīdinājums ir kārtējā zīme par Vācijas arvien pieaugošajām bažām par daudzu pasaules valstu centrālo banku īpaši dāsno monetāro politiku un arvien plašākajām valdību piedāvātajām ekonomikas stimumulu paketēm.

"Esmu noraizējies, ka glābšanas pasākumi, ko redzam visapkārt pasaulē, un kas tiek finansēti uz milzīgu parādu rēķina, var bruģēt ceļu nākamajai krīzei," P.Šteinbriks sacījis intervijā tabloīdam Bild nedēļas nogalē. Tirgū tiek iepumpēts tik daudz naudas, ka kapitāla tirgus var viegli pārpludināt, kas savukārt var pārvērsties globālā inflācijas laikmetā, ekonomikai atgūstoties.

"Mums nav īstermiņa inflācijas problēmas, bet vidējā termiņā mums jāsāk domāt, kā no sistēmas dabūt ārā ekonomikās iepumpētos miljardus. Tas būs īpašs izaicinājums centrālajām bankām un arī Eiropas Centrālajai bankai," sacījis ministrs.

Vācijas kanclere Angela Merkele jau agrāk paudusi bažas, ka liela naudas daudzuma iepludināšana var padarīt ekonomikas atgūšanos nestabilu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits