Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vācija gatavojas pamatīgiem plūdiem

Šī ziema Vācijā bijusi viena no bargākajām un sniegiem bagātākajām, radot daudz un dažādas problēmas, tomēr jaunas likstas gaidāmas tai atkāpjoties, jo lielajam sniega daudzumam kūstot var sākties plūdi, kam vairāki valsts reģioni jau sākuši gatavoties.

Tā kā sinoptiķi marta sākumā solījuši siltu un lietainu laiku, vairākas Vācijas pašvaldības publiskās vietās izvietojušas brīdinājuma sistēmas, kas informēs par ūdens līmeņa pieaugumu upēs, raksta The Local.

Ķelnes Plūdu novēršanas pārvaldes direktors Reinhards Fogts brīdina, ka marta pirmajās dienās Reinas upē pie Ķelnes ūdens līmenis var  pieaugt par astoņiem metriem, bet jau ar septiņiem metriem esot pietiekami, lai appludinātu tuvākās apdzīvotās vietas. Tomēr viņš apgalvo, ka pilsēta ir labi sagatavota, lai cīnītos ar briesmām. "Mums nav problēmu tikt galā arī ar desmit metru pieaugumu," drošs ir R.Fogts.

Ķelnes pašvaldība pēdējo gadu laikā ieguldījusi 260 miljonus eiro (182 miljoni latu), lai uzbūvētu vai atjaunotu aizsprostus 60 kilometru garumā un izveidotu jaunas pārvietojamās aizsargsienas.

Savukārt Saksijas federālajā zemē plūdu zonā pie Muldes upes izvietotas kameras, lai cilvēki laikus varētu pamanīt tās iziešanu no krastiem. 2002.gadā Saksiju piemeklēja postošus plūdus, kas smagi skāra tās galvaspilsētu Drēzdeni. Līdz 2013.gada beigām Saksijas valdība aizsardzībai pret plūdien paredzējusi iztērēt aptuveni miljardu eiro (700 miljoni latu).

Bet citviet plūdiem gatavojas iepērkot smilšu maisus, aizvācot sniegu un attīrot notekgrāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits