Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Netālu no AfD demonstrācijas norises vietas eiroskeptiķu pretinieki no vairākām automašīnām atskaņoja skaļu elektronisko mūziku

Vācijas eiroskeptiķu AfD demonstrāciju pretinieki pārmāc ar masu un basiem

Vācijas labējās eiroskeptiķu partijas Alternatīva Vācijai (AfD) atbalstītāju demonstrāciju, kuru Berlīnes likumsargi gaidīja ar bažām, pieļaujot iespējamas vardarbīgas sadursmes, svētdien skaitliski vairākkārt pārmāca AfD pretinieku rīkotās akcijas, vēsta Deutsche Welle.

Aizvadītās nedēļas nogalē tika ziņots, ka AfD plānoto demonstrāciju un gājienu līdz Brandenburgas vārtiem bloķēs eiroskeptiķu pretinieki, un tas var novest pie sadursmēm. Arī AfD demonstrācijas galvenais organizators Gvīdo Reils pasākuma priekšvakarā nenoliedza, ka var izcelties nekārtības. "Tas nebūs nekāds pikniks," viņš brīdināja.

Tomēr likumsargiem izdevās garantēt, ka pretējo nometņu pārstāvji nesatiekas rokas stiepiena attālumā. 

AfD pieteiktajā demonstrācijā, kurā izteikts nosodījums Vācijas kancleres Angelas Merkeles valdības "atvērto durvju" politikai, piedalījās aptuveni 5000 cilvēku, bet šo skaitu četrkārt pārsniedza oponentu skaits - 20 000 - 22 000 cilvēku, kuri bija sapulcējušies, lai nosodītu AfD kustību, kuru viņi dēvēja par rasisma un ksenofobijas atdzimšanu.

Dienas iesākumā AfD atbalstītāji pulcējās Berlīnes centrālajā dzelzceļa stacijā, kur noklausījās pirmās uzrunas, kurās tostarp pausts, ka "islāma vara Vācijā ir ļaunuma vara", bet pēc tam devās 1,3 kilometru garā gājienā līdz Brandenburgas vārtiem. Daļai pasākuma dalībnieku bija karogi un plakāti - gan ar AfD simboliku, gan ar dažādiem saukļiem, piemēram, pieprasot "demokrātiju, nevis Merkelatūru" (domāta vārdu spēle, izmantojot kancleres Merkeles uzvārda salikumu ar vārdu "diktatūra" - red.).

AfD pretinieki bija pieteikuši vismaz 13 dažādas demonstrācijas, tostarp bija vienojušies Berlīnes slavenākie naktsklubi, kuru pārstāvji lielā skaļumā netālu no AfD pasākuma atskaņoja elektronisko mūziku ar mērķi, kā pauda paši organizācijas Atkarosim klubu kultūru pārstāvji, "nobasēt AfD".

"Mēs gribam būt tik skaļi, lai pārmāktu rasistu runas," sabiedriskajai raidorganizācijai RBB izteicās kāda aktīviste.

Pretējo uzskatu paudējus vienu no otra nošķīra aptuveni 2000 likumsargu, tādējādi AfD demonstrācija noritēja pēc sākotnējā plāna un bez vardarbības. Pēc pasākuma reģistrēts tikai viens incidents, kurā kāds cilvēks guvis nelielas traumas.

Top komentāri

basks
b
Vēl jau friči tur dures kabatās. Pateicoties masīvai propogandai, kas jau no bērnudārza iedzina vainas apziņu par 2 pasaules karu, viņu pacietības mērs nav izsmelts. Taču, ja vēl ilgi pērtiķi dancos pa galdu un merkelisti tiem uzgavilēs, tad vadzis lūzīs un tā pati korektā vācu tauta pieprasīs un arī saņems jaunu fīreru. Bez galējībām laikam neiztikt.
reptilis
r
Nu,ko te mēs redzam sekas politkorektumam...smadzeņu skalošanai...migrācijai....,bet viss vēl tikai priekšā - Eiropas sabrukums būs lēns un mokošs:((((
:)
:
Pērtiķi grib uzvarēt veselo saprātu (AfD) ar skaļu ķērkšanu un masu! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits