Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vācijas radikāļu līderi tiesā par rasistisku kampaņu

NPD nodrukāja skrejlapas, kas bija vērstas pret tumšādaino Vācijas izlases spēlētāju Patriku Ovomojelu. Skrejlapas rotāja tradicionāli baltais Vācijas futbola izlases krekls ar 25.numuru (tieši ar šo numuru izlasē spēlēja P.Ovomojela) un sauklis "Balts ir ne tikai krekliņa krāsa! Par īstu NACIONĀLO izlasi!".

Vācijas varas iestādes konfiscēja 70 000 skrejlapu. Lai gan NPD vēlāk taisnojās, ka P.Ovomojelas vārds skrejlapās nav minēts, izmeklētāji nešaubās, ka tās bija vērstas pret melnādaino spēlētāju. P.Ovomojela ir Vācijas pilsonis, kurš dzimis 1979.gadā Hamburgā. Viņa tēvs ir nigērietis, bet māte — vāciete, informē DPA.

Vācijā sākusies tiesas prāva pret galēji labējās Nacionāldemokrātiskās partijas (NPD) līderi Udo Foigtu un diviem viņa līdzdalībniekiem, kas apsūdzēti rasu naida kurināšanā. Apsūdzības ir saistītas ar NPD rīkoto kampaņu pirms 2006.gada pasaules čempionāta futbolā, kad neonacisti apšaubīja, vai Vācijas futbola izlasē drīkst spēlēt tumšādaini futbolisti.

P.Ovomojelas advokāti un Vācijas Futbola savienības pārstāvji uzsver, ka "rasismam nav vietas sportā", tādēļ nedrīkst pieļaut šādas kampaņas pret tumšādainiem spēlētājiem. U.Foigtam un viņa līdzdalībniekiem par rasisma uzkurināšanu draud līdz pat trīs gadu ieslodzījums, ziņo Deutsche Welle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits