Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Verhofstats atsauc kandidatūru uz EP prezidenta amatu un atbalstīs Tajāni

Liberāļu kandidāts uz Eiropas Parlamenta (EP) prezidenta amatu Gijs Verhofstats otrdien atsaucis savu kandidatūru un izteicis atbalstu konservatīvo kandidātam Antonio Tajāni.

Vienlaikus tiek ziņots, ka liberāļu frakcija Eiropas Liberāļu un demokrātu alianse (ALDE) un konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP) noslēgušas vienošanos par sadarbību nolūkā vērsties pret populistiem un eiroskeptiķiem.

ALDE un EPP aicinājusi arī citas frakcijas pievienoties savai koalīcijai.

"EPP frakcija vienmēr ir uzstājusi uz pieeju, kas balstīta sadarbībā, un mēs paliekam uzticīgi šim principam (..). Mēs vēlamies kopīgi rīkoties Eiropas pilsoņu labā un gādāt par Eiropas stabilitāti," savā paziņojumā norādījis konservatīvo frakcijas līderis Manfrēds Vēbers.

Savukārt Verhofstats, kas ir ALDE vadītājs, norādījis, ka vienošanās ar EPP ir "pirmais svarīgais solis proeiropeiskas koalīcijas veidošanai un mūsu savienības nostiprināšanai," kas nepieciešama laikā, kad Eiropas Savienībai (ES) nākas stāties pretī Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un jaunievēlētajam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

Viņš piebildis, ka koalīcija esot atvērta visām proeiropeiskajām frakcijām un ka tās mērķis esot meklēt idejas ES kursa mainīšanai.

Vienošanās paredz ES robežapsardzes un krasta apsardzes nostiprināšanu, eirozonas pārvaldes modificēšanu, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi, Eiropas aizsardzības spēku veidošanu un bloka izlūkdienestu spēju izvērtēšanu terorisma un starptautiskās noziedzības apkarošanā.

Vienošanās paredz arī to, ka abas frakcijas EP prezidenta vēlēšanās balsos par Tajāni.

Jau ziņots, EP otrdien vēlēs savu jauno prezidentu, kuram amatā jānomaina Martins Šulcs, kurš pārstāvēja sociālistu frakciju.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits