Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vēstnieks: Krievija ir gatava sadarboties ar Igaunijas jauno valdību

Krievija ir gatava sadarboties ar jauno Igaunijas valdību, tiklīdz tā būs izveidota, ceturtdien preses konferencē Tallinā sacīja Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs, iepazīstinot ar paveikto savā pirmajā darba gadā šajā amatā.

"Valdība pagaidām nav izveidota. Reti kuram ir skaidrs, kāda tā būs," sacīja vēstnieks. "Tiklīdz būs izveidota jaunā valdība, mēs esam gatavi sadarboties visos abām pusēm interesējošos jautājumos. Ceram, ka tas ir arī otras puses plānos," viņš piebilda.

Vēstnieks nekomentēja Igaunijas partiju sāktās sarunas par jaunās valdības programmu, norādot, ka par jauno valdību varēs spriest tikai pēc konkrētiem tās darbiem.

Runājot par Krievijas militāro lidmašīnu lidojumiem Igaunijas gaisa telpas tuvumā, Petrovs norādīja, ka ekspertiem būtu jāsēžas pie sarunu galda un jāsalīdzina savi un partneru dati. Viņš piebilda, ka joprojām ir spēkā Krievijas puses izteiktais uzaicinājums apspriest militāro lidmašīnu lidojumus.

Petrovs arī paziņoja, ka Krievija sagaida ekonomisko sankciju atcelšanu. Viņš piebilda, ka Igaunija no tām ir visvairāk cietusi.

Krievijas vēstnieks apstiprināja, ka Krievija sagaida, ka jautājums par robežlīgumu ar Igauniju tiks atrisināts līdz gada beigām.

Jau vēstīts, ka trīs Igaunijas parlamentā pārstāvētās partijas - līdz šim lielākais opozīcijas spēks Centra partija un divas līdzšinējās valdošās koalīcijas partijas - Sociāldemokrātiskā partija (SDE) un "Tēvzemes" un "Res Publica" savienība (IRL) - pēc parlamentā notikušā neuzticības balsojuma pret premjerministru Tāvi Reivasu trešdien sākušas konsultācijas par koalīcijas veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits