Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Viens no Itālijas populistu partijas līderiem izpelnījies kritiku par rumāņu apvainošanu

Itālijas populistiskās Pieczvaigžņu kustība (M5S) augsta ranga politiķis trešdien nokļuvis kritikas krustugunīs par izteikumiem, ka Itāliju ir pārpludinājuši rumāņu noziedznieki.

Rumānijas vēstnieks Itālijā vēstulē, kas publicēta laikrakstā La Stampa, norādīja, ka Luidži di Maio piezīmes apvainojušas daudzus rumāņus.

Di Maio, kurš tiek uzskatīts par potenciālo partijas kandidātu premjerministra amatam nākamajās vēlēšanās, sociālajā tīklā Facebook sūdzējās, ka "Itālija importējusi no Rumānijas 40% tās noziedznieku".

Savu apgalvojumu viņš papildināja ar video, kurā itāļu prokurors saka, ka 40% Rumānijas izdoto orderu Eiropas Savienībā (ES) dzīvojošo pilsoņu aizturēšanai attiecas uz Itālijā dzīvojošajiem rumāņiem.

Oficiālie dati liecina, ka Itālijā dzīvo vairāk nekā miljons rumāņu.

Eiropas Parlamenta (EP) otras lielākās frakcijas - sociālistu - līderis Džanni Pitella, kurš ir Itālijas valdošās Demokrātiskās partijas (PD) biedrs, kritizēja di Maio izteikumus, nodēvējot tos par muļķībām, un ieteica viņam atgriezties pie studijām.

Tomēr di Maio neatkapās no saviem apgalvojumiem un publicēja "Facebook" otru ierakstu, kurā apgalvoja, ka Itālijas neefektīvā tieslietu sistēma pievilina ārvalstu noziedzniekus, vienlaikus pamudinot itāļu uzņēmējus doties uz citām valstīm, kur likumi darbojas labāk, piemēram, Rumāniju.

Sabiedriskās domas aptaujās M5S pašreiz izvirzījusies vadībā. To atbalsta 28,4% aptaujāto, bet par PD gatavi balsot 27,2%, liecina tīmekļa vietnes Termometro Politico veiktā sabiedriskās domas aptauja.

Kārtējās parlamenta vēlēšanas Itālijā paredzētas 2018.gada sākumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits