Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zelenskis atzīst, ka apsver Zalužnija nomaiņu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Itālijas raidsabiedrībai Rai1 atzina, ka apsver jautājumu par Ukrainas Bruņoto spēju virspavēlnieka Valērija Zalužnija nomaiņu, kā arī par valsts vadības restartu.

Žurnālists lūdza Zelenski komentēt mediju informāciju par iespējamo Zalužnija nomaiņu.

"Kad mēs par to runājam, es domāju par veselas virknes valsts līderu rotāciju, nevis tikai vienā sektorā, tādā kā militārais. Es apsveru šo [Zalužnija] nomaiņu, bet nevar teikt, ka šeit mēs nomainām vienu cilvēku," sacīja prezidents.

"Ja mēs gribam uzvarēt, mums ir jāvirza visi vienā virzienā, jābūt pārliecinātiem par uzvaru, mēs nedrīkstam izmist, nolaist rokas, mums ir jābūt pareizai pozitīvai enerģijai... Tāpēc es runāju par restartu, nomaiņu, es domāju kaut ko nopietnu, kas nav saistīts ar vienu cilvēku, bet gan ar valsts vadības virzienu."

Zelenskis piebilda, ka "tas ir jautājums par cilvēkiem, kam ir jāvada Ukraina. Protams, ir vajadzīgs restarts, jauns sākums."

"Pēc diviem gadiem ir svarīgi, ka mums ir izdevies nosargāt savu valsti. Aptuveni 26% valsts teritorijas joprojām ir okupēta, bet mēs redzam, ka Krievijas armija nevar būtiski pavirzīties uz priekšu. Mēs esam viņus apturējuši," sacīja Zelenskis.

Viņš norādīja, ka Ukrainai ir izdevies apvienot pasaules līderus.

"Šodien valsts zina, kas ir karš, diemžēl daudzas ģimenes ir zaudējušas tuviniekus, ir ievainotie un daudzi ir frontē, bet mēs neesam vieni, mums ir izdevies apvienot pasaules līderus," piebilda prezidents.

Viņš arī pastāstīja raidsabiedrībai par kara pirmajām dienām.

"Pirmās dienas bija ļoti dažādas, cilvēki bija ļoti nobijušies. Vispirms bija liels haoss, pēkšņs iebrukums, uzbrukumi pilsētām naktīs. Cilvēki bija šokā. Tagad ir citādi, mēs sākām aizstāvēt savu zemi un ģimenes. Mums nebija citas alternatīvas," uzsvēra valsts vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits