Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Zviedrija ierobežos ieroču pārdošanu diktatoriskiem režīmiem

Zviedrijas valdība un opozīcija vienojušās par jauniem ierobežojumiem ieroču pārdošanai diktatoriskiem režīmiem un valstīm, kur nopietni apdraudētas cilvēktiesības.

Valdības paziņojumā presei teikts, ka pēc vienošanās ar opozīcijas bloku Alianse likumprojekts tiks iesniegts Likumdošanas padomē, kas pārbauda, vai likumprojekti iekļaujas Zviedrijas tiesību sistēmā.

Valdība pirms diviem gadiem apsolīja ierobežot ieroču pārdošanu valstīm, kur demokrātijas principi netiek pilnībā ievēroti.

Blokā Alianse ietilpstošo kristīgo demokrātu pārstāve ārlietās Sofija Damma pauda vilšanos, ka likumprojekts neparedz pilnīgu ieroču tirdzniecības aizliegumu diktatūrām.

"Ievērojot kristīgo demokrātu principus, vispār nebūtu iespējams eksportēt diktatūrām. Mēs vēlētos pilnīgu aizliegumu," viņa piebilda.

Citas bloka dalībnieces - konservatīvās Mēreno partijas - pārstāvis Hans Valmarks atzina, ka likumprojekts ir kompromiss, lai pārāk nenovājinātu Zviedrijas aizsardzības jomas rūpniecību.

"Nozarei vissvarīgākais ir zināt, kas attieksies uz nākotni," viņš piebilda.

Likumprojekts ir saskāries ar pretestību no Zviedrijas aizsardzības jomas uzņēmumiem, kas bažījas, ka tas kaitēs biznesam.

Zviedrijas aizsardzības rūpniecības uzņēmuma Saab prezidents Hokans Buske norādīja, ka iespēju samazināšanās Zviedrijā Saab var būt spiests pārvietot daļu no izpētes un attīstības struktūrvienībām citām valstīm, kā arī tas var palielināt lidmašīnu un ieroču izmaksas Zviedrijas armijai.

Pēdējos gados Zviedrija pārdevusi ieročus vai lidmašīnas tādām autokrātiskām valstīm kā Saūda Arābija, Omāna un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE).

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Ja Zviedrija izdod kristiešus nogalināšanai tad Zviedrijai ir jāliek virsū ļoti liels FUI , FUI !!!
Rukola
R
Kā sāka pārdot Hitleram, tā joprojām nav mitējušies...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits