Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Zviedrijas radio kāds imams aicinājis nogalināt islāma atkritējus

Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija "Sveriges Radio" (SR) apsūdzēta naida kurināšanā, jo pārraidījusi programmu, kurā kāds somāļu imams aicinājis nogalināt visus, kas novērušies no islāma.

Runa ir par paneļdiskusiju, kas tiešajā ēterā tika pārraidīta radio stacijā "SR International" somāļu valodā.

Policijai ziņojumu par SR iesniedza Zviedrijas Evaņģēliskās misijas pārstāvis Ēriks Jūhansons pēc tam, kad viņam par dzirdēto paziņoja draugi. Imams esot izteicies, ka visu musulmaņu pienākums ir nogalināt ikvienu, kurš novērsies no islāma.

"Es saņēmu zvanu no saviem somāļu draugiem, kuri bija dzirdējuši programmu. Es pats tajā valodā nerunāju, bet, kad viņi man paskaidroja, es nospriedu, ka šis nav vēstījums, kam būtu jāskan SR kanālā," ceturtdien intervijā "The Local" paziņoja Jūhansons.

Viņš arī sazinājās ar SR, lai paustu savu satraukumu par to, ka šī programma radio mājaslapā bijusi pieejama vismaz divas nedēļas. Tiesa, drīz pēc Jūhansona telefona zvana programma no mājaslapas tika izņemta.

Komentējot situāciju kristiešu tīmekļa vietnei "Dagen", "SR International" vadītājs Ingmars Lēvgrēns paziņoja, ka viņš izlēmis izņemt programmas atšifrējumu no SR mājaslapas, līdz tiks saņemts oficiāls tulkojums, piebilstot, ka viņš ir atbildīgs par vairākiem kanāliem, kas raida valodās, kuras viņš neprot.

"Ja imams aicina citus musulmaņus nogalināt atkritējus, tad runa ir par žurnālistu atbildību (..). Ja viņam netika uzdoti citi jautājumi, tad mēs savā žurnālistu atbildībā esam cietuši neveiksmi," atzīmēja Lēvgrēns.

Kā liecina Jūhansona teiktais, žurnālists esot atgādinājis imamam, ka viņi atrodas Zviedrijā, uz ko musulmaņu garīdznieks atbildējis, ka tie paši likumi darbojas arī šeit.

"Es ceru, ka mans ziņojums policijā iedrošinās viņus (SR) mainīt savu [darba] rutīnu," intervijā "The Local" atzīmēja Jūhansons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits