Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Reuters: avoti Kremlī apliecina, ka Putins jau pieņēmis lēmumu atkal kandidēt

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau ir pieņēmis galīgo lēmumu kandidēt prezidenta vēlēšanās nākamā gada martā, kas nozīmē, ka viņš varēs turpināt saimniekot Kremlī vismaz līdz 2030. gadam, atsaucoties uz sešiem informētiem avotiem Maskavā, vēsta Reuters.

V. Putins, kuram prezidenta amatu nodeva Boriss Jeļcins 1999. gada pēdējā dienā, jau atradies Krievijas prezidenta amatā ilgāk nekā jebkurš no Krievijas vadītājiem kopš Staļina, pārspējot pat Leonīda Brežņeva 18 gadu ilgo valdīšanu.

Avoti, kas piekrita ar Reuters runāt, ja tiek saglabāta viņu anonimitāte, apliecināja, ka V. Putina padomnieki pašlaik jau sākuši gatavot V. Putina pārvēlēšanas kampaņu. Krievijas vēlētāju aptaujas rāda, ka atbalsts viņam valstī pārsniedz 80%. Esot skaidrs, ka vēlēšanas viņam būs tikai formalitāte, ņemot vērā valsts institūciju absolūto atbalstu, valsts mediju pilnīgo pakļautību Kremlim un opozīcijas noslāpēšanu gadiem ilgu vajāšanu rezultātā.

Kāds no avotiem apstiprināja, ka V. Putins, kuram 7. oktobrī palika 71 gads, varētu paziņot par kandidēšanu īpaši "horeografētā" pasākumā jau šomēnes. Par to rakstījis arī Krievijas laikraksts Kommersant, lai gan V. Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs teicis, ka viņam par šādiem plāniem nekas neesot zināms. Septembrī D.Peskovs paziņoja – ja V. Putins nolems kandidēt, tad "acīmredzams, ka pašlaik viņam nav reālu konkurentu, jo viņš bauda pilnīgu sabiedrības atbalstu", citēja RBK.

Kā vēsta Meduza.io, nedēļas nogalē, pieskaņojot Krievijas Tautas vienotības dienas atzīmēšanai, Maskavā Tautas saimniecības sasniegumu izstāžu kompleksa teritorijā tika atklāta izstāde/ forums Rossija, kas iecerēts kā sākumpunkts V. Putina vēlēšanu kampaņai. Tas investēto līdzekļu un vēriena ziņā pārspējot Kremlim pēdējos gados īpaši būtisko Sanktpēterburgas Ekonomikas forumu. Esot pilnīgi skaidrs, ka pašreizēja izstāde un forums Maskavā vērsts nevis uz starptautiskajiem investoriem, bet gan Krievijas iekšējo auditoriju. Kā intervijā Meduza.io norādījis kāds Kremlim tuvs avots, izstādei Rossija jākļūst par "Putina valdīšanas sasniegumu izstādi".

Izstādē īpaša uzmanība veltīta V. Putina anektētajiem Ukrainas reģioniem. Visur tiek pārdoti krekliņi un citi suvenīri ar V. Putina citātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits