Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saurona acs nobiedē Maskavu; mākslinieki atsakās no projekta

Saurona acs projekta autori trešdien, pēc plašas ažiotāžas medijos un nosodījuma no baznīcas, atteikušies no idejas uzstādīt Tolkīna romāniem veltīto gaismas instalāciju, ziņo portāls rbc.ru

Par savu lēmumu radošās grupa Svečeņije pārstāvji paziņojuši portālā Facebook.com, rakstot, ka nebija gatavi tik plašai mediju un sabiedrības uzmanībai. 

"Mēs, veidojot gaismas skulptūru, negribējām nevienu aizvainot, un vēlamies izteikt patiesu atvainošanos par radušos situāciju," norādīja mākslinieki, skaidrojot, ka instalācijai neesot bijis nekāda reliģiska vai politiska zemteksta. 

Portāls Diena.lv jau otrdien vēstīja, ka  radošās grupa Svečeņije 11.decembrī paredzēja uz kāda Maskavas debeskrāpja jumta uzstādīt, Džona Ronalda Ruela Tolkīna fantāzijas romānos Hobits un Gredzenu pavēlnieks attēloto, ļaunā valdnieka Saurona visu redzošo aci. 

Projektam nosodījumu pauda Krievijas pareizticīgā baznīca, norādot, ka tas ir "dēmonisks simbols".

Ceturtdien Maskavā arī paredzēta Pītera Džeksona filmu triloģijas Hobits noslēdzošās daļas pirmizrāde.

Tieši šī iemesla dēl trešdien Maskavas domes pārstāvji paziņoja, ka dos rīkojumu demontēt mākslas projektu Saurona acs, ja tas tiks uzstādīts bez atbildīgo departamentu piekrišanas, ziņoja portāls vesti.ru.

Tā kā gaismu instalācijas projekts sakrīt ar filmas pirmizrādi, tas ir uzskatāms "par reklāmas objektu", un tādēļ tā uzstādīšana būtu jāskaņo ar pilsētas domes reklāmas nodaļas vadītāju Vladimiru Čerņikovu. 

Taču Černikovs, kā raksta portāls vesti.ru, nav saņēmis dokumentus par instalācijas saskaņošanu, un tādēļ, ja Saurona aci uzstādītu bez atļaujām, tā tiktu demontēta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits