Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

ANO pieņem Krievijas ierosināto rezolūciju par nacisma heroizāciju

ANO Ģenerālās asamblejas trešā komiteja pirmdien pieņēmusi Krievijas ierosināto rezolūciju par "nacisma heroizācijas" nepieļaujamību, cita starpā paužot nosodījumu bijušo nacistu kustības un organizācijas Waffen SS biedru slavināšanai.

Dokuments tika pieņemts, 120 valstīm balsojot "par", trim - "pret" un 57 atturoties. Pret rezolūcijas pieņemšanu balsoja ASV, Kanāda un Māršala salas. Līdzīgas rezolūcijas pēc Krievijas ierosinājuma ANO ik gadu pieņem jau kopš 2005.gada.

Rezolūcijā, kas pieņemta Ģenerālās asamblejas trešajā komitejā - tās pārziņā atrodas sociālie un humanitārie jautājumi -, pausts nosodījums nacistu kustības un organizācijas Waffen SS bijušo biedru slavināšanai, kā arī "publisku demonstrāciju rīkošana, ar mērķi godināt nacistisko pagātni, kustību un neonacismu", pavēstīja Krievijas pārstāvniecība ANO.

Krievija paudusi īpašu nožēlu, ka tās ierosināto rezolūciju nav atbalstījusi Ukraina. "Galēju neizpratni un nožēlu izraisa fakts, ka pret šo dokumentu nobalsoja ASV, Kanāda un Māršala salas, bet Eiropas Savienības dalībvalstu delegācijas atturējās balsojumā par rezolūcijas projektu, kuru vairums ANO dalībvalstu atbalstīja. Nožēlu izsauc arī Ukrainas pozīcija, kas kārtējo reizi devusi priekšroku tam, lai atturētos no nacisma heroizācijas nosodījuma," uzsvērts pārstāvniecības paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits