Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Anonīmā filmā Krievijas internetā Medvedevs apsūdzēts valsts nodevībā

Krievijas internetā parādījusies anonīma, profesionāli veidota dokumentālā filma, kurā bijušie diplomāti un ģenerāļi, un pat bijušais premjerministrs apsūdz Dmitriju Medvedevu, ka viņš, būdams Krievijas prezidenta amatā, nodevis valsts intereses. Nav skaidrs nedz tas, kas stāv aiz šīs filmas, kurā Medvedevs apsūdzēts valsts nodevībā saistībā ar NATO gaisa spēku operāciju Lībijā, nedz arī, vai filma saņēmusi atbalstu augstākajos varas ešelonos.

Tomēr mērķis ir acīmredzams - kaitēt pašreizējā premjerministra, četrus gadus prezidenta amatā pavadījušā Medvedeva publiskajam tēlam. Vasarā jau parādījās cita līdzīga vēstījuma anonīma filma. Tajā Medvedevs tika kritizēts par vilcināšanos 2008.gadā vērst bruņotu spēku pret Gruziju.

Jaunajā filmā Medvedevam tiek pārmests, ka viņš nodevis Krievijas intereses, izraisoties Lībijas krīzei. Līdz ar viņa lēmumu, ka Krievijai balsojumā ANO Drošības padomē ir jāatturas, faktiski dota atļauja sākt bruņotu uzbrukumu pret Lībiju. Filmā izsakās bijušais premjerministrs un ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Jevgēņijs Primakovs, vairāki bijušie Krievijas vēstnieki Lībijā un Krievijas bruņojuma ražošanas nozares amatpersonas.

Intervijas, kas, kā šķiet, tikušas īpaši filmētas priekš šīs lentas, samontētas līdzās ar Medvedeva attēliem un kadriem, kuros redzami Lībijas konfliktā ievainoti bērni. "Par atteikumu izmantot veto tiesības ANO Drošības padomes balsojumā par Lībijas rezolūciju Medvedevs būtu nododams karatiesai," filmā saka aizkadra balss.

Filmā, kas ilgst vairāk nekā stundu, izskan apgalvojumi, ka Medvedeva politikas dēļ, arī tāpēc, ka viņš pievienojies Rietumu noteiktajam Lībijas ieroču embargo, Krievija cietusi 20 miljardus dolāru (desmit miljardus latu) lielus zaudējumus. Eksperti norāda, ka filma atklāj Medvedeva kā potenciālā upura ievainojamību, ja Putinam šķistu, ka kabinetā ir nepieciešamas radikālas pārmaiņas. "Kuluāros ir dzirdamas runas, ka Medvedevs ir Putina liekais balasts. Ir spēki, kas grib no viņa atbrīvoties," skaidro politikas analītiķe Olga Krištanovska, kas gadiem ilgi pētījusi norises Krievijas elitē.

Filma ir daļa no pastāvīgās Medvedeva diskreditācijas kampaņas un centieniem padarīt neiespējamu, ka Medvedevs varētu atgriezties prezidenta krēslā, norādīja analītiķe, kas pati vēl nesen bija Kremļa partijas "Vienotā Krievija" likumdevēja. "Savā starpā cīnās divi spēcīgi elites grupējumi. Situācija nav viegla," sacīja Krištanovska.

Krievijas Tautas komiteja - līdz šim nedzirdēta aktīvistu organizācija - aicinājusi Izmeklēšanas komiteju veikt pārbaudi par filmā dzirdamajām apsūdzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits