Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Apšauba Vienotās Krievijas vadītāja vēlēšanu likumību

Krievijas prezidenta Vladimira Putina ievēlēšana par Kremlim pietuvinātās partijas Vienotā Krievija (VK) vadītāju varētu būt pretlikumīga, apgalvo opozīcija. Komunistiskās partijas centrālkomitejas sekretārs Vadims Solovjovs apgalvoja, ka vērsies pie atbildīgās iestādes, kas uzrauga politiskās partijas, lai tā pārbaudītu balsojuma likumību.

Viņš sacīja, ka šo lietu varētu nosūtīt izskatīšanai Eiropas Cilvēktiesību tiesai. «Man radies iespaids, ka šeit ir noticis likuma pārkāpums, bet tās ir tikai aizdomas,» V.Solovjovs teica intervijā aģentūrai _Reuters_. «Šis ir ļoti svarīgs jautājums, jo var ietekmēt miljoniem Krievijas iedzīvotāju intereses».V.Putins, kurš nākamā mēneša sākumā noliek prezidenta pilnvaras, otrdien atklātā balsojumā tika ievēlēts par VK priekšsēdētāju. Šis postenis sniedz viņam lielu ietekmi pār nākamo valsts vadītāju Dmitriju Medvedevu. VK vadība noliedz, ka balsojuma procedūrā nebūtu ievērots likums.Tomēr komunisti apgalvo, ka V.Putina ievēlēšanas procedūra varētu būt pārkāpusi divus politisko partiju likuma pantus. Viens nosaka, ka partijas vadītāju ievēl aizklātās vēlēšanās, bet otrs saka, ka partija līderim ir jābūt tās biedram. V.Putins vairākkārt sacījis, ka nekļūs par kādas partijas biedru. Komunisti iesniegs prasību tiesā un, cer, ka tā lietu izskatīs taisnīgi. Tomēr šādas cerības ir diezgan niecīgas, jo Krievijas tiesu sistēma ļoti reti piespriež negatīvus spriedumus organizācijām, kas saistītas ar Kremli.«Ir jauki apzināties, ka Komunistiskā partija tik ļoti rūpējas par mūsu darbu,» sacīja VK frakcijas vadītājs Krievijas Domē Andrejs Vorobjovs, tomēr vēlreiz atkārtoja, ka balsojumā par V.Putina apstiprināšanu partijas vadītāja amatā nekādi likuma pārkāpumi nav bijuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits