Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Krievijā ļaudis TV ziņām tic arvien mazāk

Televīzija Krievijā aizvien ir visplašāk patērētais ziņu avots, taču pēdējo desmit gadu laikā TV ziņu uzticamība Krievijas iedzīvotāju acīs strauji mazinājusies, liecina neatkarīgā Levada centra veiktā aptauja.

Aizvien četri no katriem pieciem Krievijas iedzīvotājiem ziņas skatās televīzijā, tomēr pamazām arvien lielāku daļu mediju patēriņa statistikā ieņem interneta izdevumi. 

"Sociālie tīkli un interneta mediji turpina stiprināt pozīcijas to informācijas kanālu vidū, kurus iedzīvotāji izmanto ziņu patērēšanai," teikts Levada centra publikācijā. 

Būtiski, ka pēdējo desmit gadu laikā cilvēku paļāvība uz TV ziņu objektivitāti Krievijā strauji sarukusi - ja 2009. gadā 79% aptaujāto atzina, ka uzticas televīzijā pārraidītajām ziņām, tad šobrīd tām tic tikai puse. Vienlaikus interneta izdevumi bauda arvien pieaugošu uzticību - no 7% 2009. gadā līdz 24% 2018. gadā. 

Nav arī pārsteidzoši, ka interneta resursus kā primāro ziņu avotu biežāk izvēlas gados jaunāki cilvēki, kas šiem resursiem arī vairāk uzticas, kamēr vecākā sabiedrības daļa biežāk skatās televīziju. Viens no iespējamajiem faktoriem, kas jaunākajās aptaujās varēja nospēlēt par sliktu TV uzticamībai, bija valsts kontrolēto TV kanālu centieni slavēt un mēģināt vairot atbalstu valdības ieplānotajai pensiju reformai. Reforma pamatīgi sadusmojusi lielu daļu sabiedrības, bet tās pārlieku optimistiskais atainojums televīzijā disonē ar cilvēku individuālajām sajūtām un viedokli par reformu.

 

Top komentāri

hmm
h
Kāds brīnums: Latvijas putinoīdiem ir iespēja brīvi skatīties visus pasaules medijus, bet viņi joprojām tic Putina propagandai. Kam nav spārnu, tie nevar lidot, nekādi mediji šo trūkumu neizlabos.
mursmurs
m
Mūsējām ziņām iespējams tic pat mazāk.Daudzi neprot filtrēt ziņu plūsmu ,jo melo un noklusē abas puses.Kā maksā tā arī ziņo...
pepe
p
katrs tic kam, kam viņš grib ticēt... un ne jau tv kanāla informācija pie vainas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits