Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Aptaujas: Vienotā Krievija zaudēs konstitucionālo vairākumu Krievijas Valsts domē

Pēc gaidāmajām Krievijas Valsts domes vēlēšanām varas partija Vienotā Krievija joprojām būs uzvarētāja, taču zaudēs konstitucionālo divu trešdaļu vairākumu, saņemot tikai 253 deputātu mandātus no 450. Šādus valdošās partijas rezultātus paredz Levadas centra veiktā socioloģiskā aptauja, vēsta interneta portāls Lenta.ru.

Kā liecina aptauja, par Vienoto Krieviju šobrīd ir gatavi balsot 53 procenti to Krievijas pilsoņu, kuri skaidri izlēmuši piedalīties vēlēšanās. (Levadas centrs neaprēķina partiju atbalstītāju procentus visu aptaujāto vidū.) Kopumā vēlēt gatavojas doties 61% Krievijas pilsoņu.

Atbilstoši aptaujai, Valsts domē tāpat iekļūs Krievijas Komunistiskā partija – 94 vietas (20%), Krievijas Liberāldemokrātiskā partija – 59 vietas (12%) un Taisnīgā Krievija, kura saņems 44 vietas (9%). Neviens cits spēks nepārvarēs iekļūšanai Valsts domē noteikto 7% barjeru. Aptauja veikta no 19. līdz 22. novembrim, izvaicājot 1600 respondentus.

Līdzīgus rezultātus paredz arī Viskrievijas sabiedriskas domas izpētes centra (VSDIC) aptauja. VSDIC paredz, ka Vienotā Krievija saņems 53,7 procentu balsu un 262 mandātus, Komunistiskā partija –16,7 procentus balsu un 82 mandātus, liberāldemokrātiem tiks 57 deputātu krēsli (11,6 procenti balsu), bet Taisnīgā Krievija ar desmit procentiem balsu saņems 49 vietas. Vēlētāju dalība vēlēšanās, kā uzskata VSDIC, būs 58 procenti.

Šī pētījumu centra veiktā aptauja arī liecina, ka Vienoto Krieviju atbalsta 41 procents, komunistus – 10 procenti, liberāldemokrātus 9 procenti, bet Taisnīgo Krieviju 8 procenti no visiem vēlētājiem. Atbilstoši aptaujai, 13 procenti Krievijas pilsoņu jau šobrīd zina, ka nepiedalīsies vēlēšanās, bet 14 procenti nespēj atbildēt uz jautājumu, par kuru partiju balsotu. Aptauja veikta 19. un 20. novembrī, aptaujājot 1600 respondentus.

Jāpiebilst, ka 2007. gada vēlēšanās Vienotā Krievija ieguva 315 deputātu mandātus un konstitucionālais vairākums ļauj partijai pieņemt lēmumus par izmaiņām valsts pamatlikumā, nerēķinoties ar citu politisko spēku viedokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits