Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārste: Navaļnijs varētu būt saindēts ar nezināmu ķīmisku vielu

Cietumā ieslodzītais Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš svētdien tika nogādāts slimnīcā, varētu būt saindēts ar nezināmu ķīmisku vielu, pirmdien paziņoja viņa ārstējošā ārste Anastasija Vasiļjeva.

"Alekseja Navaļnija "slimības" iemesls varētu būt kāda toksiska viela," savā Facebook lapā raksta Vasiļjeva, piebilstot, ka Maskavas 64.slimnīcas amatpersonas uzvedas dīvaini.

Viņa vēlāk paziņoja, ka Navaļnijs, neskatoties uz viņa stāvokli, pirmdien izrakstīts no slimnīcas un policija viņu nogādājusi atpakaļ cietumā.

Arī Mihailova reportieriem pie slimnīcas paziņoja, ka Navaļnijs saindēts ar nezināmu ķīmisku vielu.

Navaļnijs tika hospitalizēts svētdien no rīta ar diagnozi "asa alerģiska reakcija" - liels sejas pietūkums un ādas apsārtums. Kā norādījusi Navaļnija vadītā fonda cīņai pret korupciju preses sekretāre Kira Jarmiša, iepriekš nekad dzīvē Navaļnijam nav bijis alerģiskas reakcijas.

Vasiļjeva apsūdzēja slimnīcas ārstus, ka tie nevēlas noskaidrot, kas izraisījis Navaļnija saslimšanu.

Viņi saka, ka "viņam vienkārši ir nātrene. Bet kāpēc jūs melojat?" raksta Vasiļjeva. "Viņi ir izlēmuši nenoskaidrot vispārējas tūskas un niezes iemeslu."

Tikmēr slimnīcas pārstāvis pirmdien paziņoja, ka Navaļnijs atrodas "apmierinošā stāvoklī".

Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs Twitter svētdien pavēstīja, ka vēl pagājušajā mēnesī izcietis 28 dienu administratīvo arestu tajā pašā kamerā, no kuras Navaļnijs aizvests uz slimnīcu, un arī viņam bijuši līdzīgi simptomi.

"Tūlīt pēc atbrīvošanas viss pietūku un pārklājos ar sarkaniem plankumiem. (..) Domāja, ka man ir alerģija. Pēc visa spriežot, Aleksejam ir tieši tādi paši simptomi, un tā ir kaut kāda dīvaina alerģija," rakstīja Volkovs.

Viņš arī norādījis, ka kamerā bijuši antisanitāri apstākļi.

Jau ziņots, ka Navaļnijam trešdien tika piespriests 30 dienu administratīvais arests par aicinājumu uz nesankcionētu protesta akciju, ja netiks reģistrēti neatkarīgie kandidāti Maskavas pilsētas domes vēlēšanām.

Administratīvais arests Navaļnijam iepriekš piespriests ne reizi vien.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Putina cilvēki ir idioti un saindēšanas aktam izvēlējās pašu piemērotāko vietu, lai visi zinātu, ka tas notika ar valsts varas akceptu.
nacisms ir dzīvs Krievijā
n
Vai to jindēšanu Pūķins jau nedarīja kādreiz, lai iebiedētu Ukrainas polītiķi Juščenko?
reptilis
r
To,ka (kā viens komentāru rakstītājs izteicās - vai Putina cilvēki ir ideoti) Putina cilvēki ir ideoti liecina Skripaļa indēšana....Ņemcova nošaušana....Lidmašīnas virs Austrumukrainas notriekšana .... - tātad - Putins un viņa cilvēki ir ideoti...pataloģiski meļi,...kriminālas padibenes...un t.t. ,kuri ir sagrābuši varu Krievijā:)))....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits