Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Avoti: Putina izdaudzinātā jaunā spārnotā raķete izmēģinājumos cietusi neveiksmi

Ar kodoldzinēju aprīkotajai Krievijas spārnotajai raķetei, kuras darbības rādiuss atbilstoši Krievijas prezidenta Vladimira Putina šogad teiktajam esot bezgalīgs, pagaidām nav veikts neviens veiksmīgs izmēģinājums, paziņojuši avoti, kas ir pazīstami ar ASV izlūkdienestu ziņojumu par šo programmu.

Spārnotā raķete izmēģināta četras reizes laikaposmā no novembra līdz februārim un visi izmēģinājumi beigušies ar raķetes priekšlaicīgu nogāšanos, amerikāņu telekanālam CNBC sacīja avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Garākais izmēģinājuma lidojums ildzis vien vairāk par divām minūtēm. Raķete nolidojusi 35 kilometrus, tad pār to zaudēta kontrole, un tā avarējusi. Īsākais lidojums ildzis četras sekundes, un tā laikā veikti astoņi kilometri.

Raķete tiek izstrādāta kopš 2000.gadu sākuma. Raķetes startu nodrošina benzīna dzinējs, bet lidojumam tā pārslēdzas uz kodoldzinēju, avoti skaidroja CNBC.

Putins martā uzrunājot Federālās sapulces dalībniekus, sacīja, ka Krievijā radīta raķete, kas spēj nogādāt kodolgalviņu jebkurā planētas vietā.

"Jaunajai spārnotajai raķetei būs neierobežots darbības rādiuss un neparedzama lidojuma trajektorija. Pretraķešu un pretgaisa aizsardzības sistēmas tai nevarēs neko nodarīt," sacīja Putins.

No izmēģinājumiem noprotams, ka ar kodolenerģiju darbināmā spārnotās raķetes "sirds" nav sākusi darboties, tāpēc raķete nav spējusi veikt neierobežoto lidojumu, par kuru dižojās Putins.

Pavēli par izmēģinājumu veikšanu devusi kāda augsta Kremļa amatpersona, neraugoties uz programmas inženieru iebildumiem, kas pauduši bažas par to, ka sistēma tam nav gatava.

 

Top komentāri

DT-74
D
Kodoldzinēju iedarbina benzīna motors,kuru palaiž ar puskaču.
:)
:
Tas nozīmē, ka kaut kur uz pasaules mētājas avarējuši kodoldzinēji? :) LETA, ko šodien pīpējam?
Ass
A
Viena tante teica ... Un nu visi tic ... Tāpat bija ar Krievijas jauno tanku,jaunajam lidmašīnām utt .Rezultatu paprasiet IV pārstāvjiem Sīrijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits