Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Baltkrievijas VDK noliedz saistību ar Femen dalībnieču nolaupīšanu un piekaušanu

Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK) trešdien noliedza, ka tā būtu saistīta ar Ukrainas feministu kustības Femen aktīvistu nolaupīšanu un piekaušanu, un nosauca to par provokāciju. "Attīstās visrupjākā provokācija. Bet kas aiz tās stāv, mēs noskaidrosim tuvākajā laikā," žurnālistiem Minskā teica Baltkrievijas VDK priekšsēdētājs Vadims Zaicevs.

Viņš uzsvēra, ka Baltkrievijas VDK darbinieki neesot iejaukti trīs Femen dalībnieču nolaupīšanā un piekaušanā. "Paziņot viņas var visu ko," sacīja Zaicevs. "Mūsu cilvēki viņas nav aiztikuši," viņš uzsvēra. Savukārt Baltkrievijas milicija ir sākusi pārbaudi par notikušo.

Trīs Ukrainas feministu kustības Femen aktīvistes, kuras pirmdien ar kailām krūtīm sarīkoja protesta akciju pie Baltkrievijas Valsts drošības komitejas (VDK) ēkas Minskā, vēlāk nolaupītas, aizvestas uz mežu, kur viņas piekautas, bet pēc tam atstātas, paziņoja Femen.

Paziņojumā Femen mājaslapā teikts, trīs kustības aktīvistes nolaupītas pirmdien Minskas dzelzceļa stacijā. Viņām "aizsēja acis un visu nakti vadāja ar autobusu, ieveda mežā, aplēja ar eļļu, piespieda izģērbties, draudēja aizdedzināt, draudēja ar nazi, ar kuru vēlāk nogrieza matus. Visu notiekošo VDK darbinieki filmēja ar videokameru, vēlak viņas pameta kailas mežā bez dokumentiem," sacīts paziņojumā Femen interneta vietnē.  

Baltkrievijas opozīcijas interneta ziņu portāls Hartija'97 arī ziņo, ka trīs Femen aktīvistēm atņemti dokumenti un nauda. Šīs trīs aktīvistes Inna Ševčenko, Oksana Šačko un Aleksandra Ņemčinova atrodas Gomeļas apgabala Jeļskas rajonā, un pēc tam, kad tikušas pamestas mežā, aizgājušas līdz tuvējam Beku ciemam. Femen līdere Anna Gucola portālam Hartija'97 teica, ka nolaupītās kustības dalībnieces nezinot, kas viņas nolaupījis, bet viņām esot aizdomas, ka to pastrādājusi Baltkrievijas VDK.

Jāatgādina, ka Femen aktīvistes pirmdien sarīkoja nesankcionētu protesta akciju Minskā. Pēc Baltkrievijas interneta mediju ziņotā, jaunietes, kurām bija kailas krūtis un pielīmētas ūsas, parodējot Baltkrievija preziedntu Aleksandru Lukašenko, demonstrēja plakātus Lai dzīvo Baltkrievija! (Žive Belarusj!) un Brīvību politieslodzītajiem! (Freedom to political prisoners!), kā arī skandēja Žive Belarusj! pie Baltkrievijas VDK ēkas. Tas notika pirmajā gadadienā kopš Baltkrievijas opozīcijas rīkotās protesta akcijas Minskā pret Lukašenko atkārtotu ievēlēšanu.

Tika aizturēti vairāki žurnālisti, kuri fotografēja un filmēja notiekošo, bet feministes paspēja aizbēgt. Tomēr pirmdienas vakarā viņas vairs nebija iespējams sazvanīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits