Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ES gurdenā reakcija iepriecina Krieviju

Krievijas prese un politikas analītiķi uzskata, ka Eiropas Savienības lēmums atturēties no sankciju ieviešanas pret Krieviju vērtējams kā Maskavas diplomātiskā uzvara un Eiropas vājuma izpausme. ES valstu līderi pirmdien ārkārtas sanāksmē Briselē asi kritizēja Krievijas uzbrukumu Gruzijai un Maskavas lēmumu atzīt Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību, tomēr nespēja vienoties par konkrētiem soļiem, kas liktu Krievijai pārdomāt savu rīcību.

Krievijas laikraksts Rosijskaja gazeta secina, ka Briseles sanāksme kārtējo reizi apliecināja stratēģiskas un vienotas pieejas trūkumu Eiropas attiecībās ar Krieviju. "Galvenais secinājums, kas izriet no Briseles sanāksmes, — lielākā daļa eiropiešu nevēlas nopietni un ilgstoši strīdēties ar Maskavu," spriež laikraksts Izvestija. Vēl skaidrākus secinājumus izdara laikraksts Tvoi deņ, kas uzvaroši paziņo: "Eiropa turpinās pumpēt mūsu naftu un gāzi!"

Krievijas Ārlietu ministrija atzinīgi novērtējusi ES līderu centienus atturēties no attiecību saasināšanas ar Maskavu. Krievija secina, ka bargākas pieejas atbalstītāji palikuši mazākumā, bet vairākums ES dalībvalstu izvēlējās "atbildīgu pieeju" un savstarpēji izdevīgu sadarbību ar Krieviju.

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozo pēc Briseles sanāksmes atzina, ka ES sadarbība ar Krieviju nevar turpināties tā, it kā nekas nebūtu noticis. ES valstu līderi vienojās atlikt sarunas par jauna partnerattiecību līguma noslēgšanu ar Krieviju, kamēr tās karaspēks nav izvests no Gruzijas. Vladimirs Čižovs, Krievijas sūtnis ES, gan apgalvo, ka Dienvidosetijas reģionā esot palikuši tikai Krievijas "miera uzturēšanas spēki". "Tas papildu Krievijas spēku kontingents, kas tika ievests, lai pastiprinātu miera spēkus un uzspiestu Gruzijai mieru, pilnībā ir izvests," informē V.Čižovs.

Krievijas Ārlietu ministrija savā paziņojumā izsaka nožēlu par ES lēmumu atlikt sarunas par jaunā partnerattiecību līguma noslēgšanu. "Mēs esam ieinteresēti to noslēgt ne mazāk kā ES," teikts ministrijas paziņojumā. Rietumvalstu līderi pašlaik nevēlas naidoties ar Krieviju, jo baidās, ka šāds konflikts varētu apdraudēt Krievijas naftas un gāzes piegādi Eiropai. Polija un Baltijas valstis centās panākt stingrāku ES reakciju, bet Austrumeiropas līderu aicinājumi nav atraduši dzirdīgas ausis. Krievijas laikraksts Izvestija secina, ka Vācija, Francija un Itālija kļuvušas par Krievijas "advokātiem" ES. Pēc laikraksta domām, Krievijai paveicies, ka ES prezidējošās valsts pienākumus pašlaik pilda Francija, jo Polijas vai Igaunijas prezidentūras laikā ES reakcija būtu daudz asāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits