Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Irāka no jauna vienosies ar Krieviju par ieroču iegādi

Pēc 4,2 miljardu dolāru (2,3 miljardu latu) vērtā ieroču iegādes līguma anulēšanas Irāka no jauna vienosies ar Krieviju par vērienīgo ieroču darījumu, pirmdien paziņojis Irākas valdības preses pārstāvis Ali ad Dabags. Jau vēstīts, ka, pastāvot bažām par korupciju, Irāka anulēja šo līgumu, ar kuru Krievija kļūtu par Irākas otro lielāko ieroču piegādātāju pēc ASV.

"Irākas valdība līdz šim vēl nav noslēgusi nevienu līgumu par ieroču pirkšanu no Krievijas, bet process virzās uz priekšu, lai iegādātos ieročus," paziņoja ad Dabags. Viņš atklāja, ka Irākas Nacionālā drošības padome svētdien izlēmusi no jauna vienoties ar Maskavu par ieroču iegādi un šim nolūkam izveidota jauna komiteja. "Tā no jauna vienosies ar Krieviju, lai pieliktu punktu aizdomām par korupciju," norādīja ad Dabags.

Krievijas mediji vēsta, ka līgumā ir runa par 30 helikopteriem Mi-28 un 42 zeme-gaiss raķešu sistēmām Pantsir-S1 un sarunas vestas arī par lielu skaitu iznīcinātāju MiG-29 un helikopteriem, kā arī smagajiem ieročiem. Mediji ziņo, ka ieroču darījums slepeni apspriests jau aprīlī un atkārtoti par to runāts jūlijā un augustā, irākiešu delegācijas vizītes laikā Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits