Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Japāna ar Krieviju risina teritoriālās domstarpības

Japānas premjerministrs Sindzo Abe svētdien devās uz Krieviju, apņēmies uzlabot attiecības ar Krieviju, kurās dominē neatrisinātais konflikts par Kuriļu salu piederību. Tā ir pirmā reize, kad Japānas premjerministrs pēdējo desmit gadu laikā devies oficiālā vizītē uz Maskavu.

Krievijas mediji ziņojuši, ka pirmdien Krievijas un Japānas līderi tiksies, lai pārrunātu tirdzniecības, ekonomiskās sadarbības un enerģētikas jautājumus, taču gaidāms, ka viens no svarīgākajiem jautājumiem būs saistīts ar abu pušu teritoriālajām domstarpībām.

S. Abe, kurš decembrī kļuva par Japānas premjerministru, kā vienu no prioritātēm noteica Tokijas un Maskavas savstarpējo attiecību uzlabošanu. Abas puses jau sen runājušas par savstarpējo ekonomisko sakaru paplašināšanu, taču progresu allaž apslāpējušas teritoriālās domstarpības. Nesaskaņas par četrām nelielajām salām, kuras Japāna uzskata par sev piederošām un sauc par Ziemeļu teritorijām, kalpo par strīdus punktu Maskavas un Tokijas attiecībās jau kopš Otrā pasaules kara beigām. Domstarpības kavē Krievijas un Japānas robežas noteikšanu, un to dēļ abas valstis joprojām nav noslēgušas miera līgumu.

«Līdz šim tieši Ziemeļu teritoriju dēļ Japāna nav varējusi ar Krieviju runāt par ko citu, izņemot enerģētiku. Šis jautājums vienmēr bijis liels kavēklis,» Japānas valdības pārstāvi Hirosigi Seko citēja ziņu aģentūra Reuters. Sagaidāms, ka Japānas premjera un uzņēmēju delegācijas triju dienu vizītes laikā varētu tikt noslēgti līdz pat 20 līgumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits