Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kemerons: Ietekmīgiem Krievijas pilsoņiem draud sankcijas

Rietumvalstis otrdien tiksies Londonā, lai izveidotu sarakstu ar ietekmīgāko Krievijas pilsoņu vārdiem, kuriem tiks iesaldēti aktīvi un kam tiks noteikti ceļošanas ierobežojumi, ja Krievija tuvāko dienu laikā nesēdīsies pie sarunu galda, lai panāktu Ukrainas krīzes noregulējumu, pirmdien pavēstīja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

"Mēs strādājam cieši kopā ar mūsu Amerikas, Eiropas un citiem starptautiskajiem partneriem, lai sagatavotu uzvārdu sarakstu, un šīs sankcijas būs uzmanības centrā mūsu sarunās rītdien ar svarīgākajiem starptautiskajiem partneriem," britu premjers sacīja parlamentam.

Ja Krievija spers "vēl citus nepiemērotus soļus", lai destabilizētu Ukrainu, Eiropas Padome ir vienojusies noteikt sankcijas, kas aptvers plašas ekonomikas jomas, viņš sacīja.

"Šīm sankcijām būs konsekvences attiecībā uz daudzām ES dalībvalstīm, arī uz Lielbritāniju, bet cena par nestāšanos pretī agresijai ir krietni lielāka," uzsvēra Kemerons.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits