Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Kerijs pieļauj, ka Ķīna un Krievija lasa viņa e-pastus

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs atzinis, ka Krievija un Ķīna, "ļoti iespējams", lasa viņa e-pasta vēstules, vienlaikus uzsverot, ka ASV ir diskutējušas un turpinās diskutēt ar Ķīnu par kiberuzbrukumiem.

"Atbilde ir, ka tas ir ļoti iespējams. Tas nav ārpus iespējamā robežām, un mēs zinām, ka viņi ir uzbrukuši vairākām amerikāņu interesēm pēdējo dienu laikā," telekanāla CBS pārraidē "Evening News" sacīja valsts sekretārs.

Kerijs šādi izteicās, atbildot uz raidījuma vadītāja Skota Pelija jautājumu, vai valsts sekretārs uzskata, ka šīs divas valstis lasa viņa e-pasta vēstules.

Kad Pelijs lūdza turpināt šo domu, Kerijs sacīja: "Tas ir ļoti iespējams. Es pavisam noteikti rakstu, to apzinoties."

Kerijs piebilda, ka kiberuzbrukumi bijis sarunu temats ar Ķīnu un par to atkal tiks runāts, kad ASV un Ķīnas prezidenti Baraks Obama un Sji Dziņpins tiksies Vašingtonā septembrī.

"Diemžēl mēs dzīvojam pasaulē, kurā vairākas valstis, ieskaitot Ķīnu un Krieviju, pastāvīgi ir iesaistītas kiberuzbrukumos pret Amerikas interesēm, pret Amerikas valdību. Un tas ir jautājums, kuru mēs nesen ļoti, ļoti spēcīgi pieteicām mūsu dialogā ar ķīniešiem," norādīja Kerijs.

"Tas būs darba kārtībā prezidenta Obamas un prezidenta Sji Dziņpina diskusijās, kad viņi tiksies septembrī. Mēs esam vienojušies uzsākt darba grupu, lai iedziļinātos šajā tēmā tiešāk, jo ar to saistās ekonomiskās bažas," uzsvēra valsts sekretārs.

Ķīna tiek turēta aizdomās, ka tā stāv aiz vērienīgiem kiberuzbrukumiem, kas tika atklāti jūnijā. Uzbrukumos tika nozagts milzīgs skaits federālo iestāžu darbinieku privāto datu.

Ķīna uzstāj, ka apsūdzības ir nepamatotas, un norāda, ka tā ir pret kiberuzbrukumiem jebkādā formā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits